Contoh Soal
36 Contoh Soal Ulangan Bahasa Inggris Kelas 11 SMA dan Kunci Jawaban UTS, UAS 2024 Kurikulum Merdeka
Soal ulangan ini akan membahas tentang mata pelajaran Bahasa Inggris Kelas 11 SMA yang dilengkapi dengan kunci jawaban.
Jawaban : e
18. “If you have something to do,….”
(Paragraph 2). What does the word “you” in the sentence refer to?
a. Eva
b. Helen
c. Johnson
d. Johnson father
e. Johnson mother
Jawaban : C
19. “I just need to confirm at this coming….”
(paragraph 2). What does the underlined word mean?
a. To make sure.
b. To show uncertainly
c. To get information
d. To deliver the news.
e. Invite
Jawaban : A
20. The text above tell us about, ….
a. Introduction
b. Invitation
c. Say goodbye
d. Complaint
e. Compliment
Jawaban : B
25. “Some students are going to arrange a reunion party at school next month.” The passive is….
a. A reunion party are going to arrange by some student at school next month.
b. A reunion party is going to arrange by some student at school next month.
c. A reunion party is going to arrange by some students at school next month.
d. A reunion party is going to be arranged by some students at school next month.
e. A reunion party is held go to be arranged by some students at school next month.
Jawaban : D
26. “Neither James nor Jenny has been told yet.” The passive is….
a. James has told Jenny already.
b. Jenny has told James already.
c. Nobody has told James and Jenny.
d. They have told either James or Jenny.
e. James have told Jenny already.
Jawaban : C
27. “My book was stolen.” The passive is….
a. Someone stole my book.
b. Someone has stolen my book.
c. Someone have stolen my book.
d. Someone was stealing my book.
e. Someone is stolen my book.
Jawaban : A
• 8 Contoh Doa Penting yang Wajib di Ingat Umat Muslim agar Mendapat Keberkahan
28. The synonym of the word “dangerous” in the text is….,
a. rude
b. impolite
c. health risk
d. harmful
e. disease
Jawaban : D
29. “Pilot flies the plane twice a week”. The passive is….
a. The plane is being flew by pilot twice a week.
b. The plane is flown by pilot twice a week.
c. The plane is flew by pilot twice a week.
d. The plane is being flown by pilot twice a week.
e. The plane is fly by pilot twice a week.
Jawaban : A
30. “Math is being taught by Mr. Heri”. The active sentence is….
a. Mr. Heri teaches Math.
b. Mr. Heri taught Math.
c. Mr. Heri was teaching Math.
d. Mr. Heri is teaching Math.
e. Mr. Heri will teach Math.
Jawaban : B
31. “The electricity will be repaired by technician”. The active sentence is….
a. The technician will repairs the electricity.
b. The technician will repaired the electricity.
c. The technician will repair the electricity.
d. The technician will be repairs the electricity.
e. The technician will be repairing the electricity.
Jawaban : D
32. “The victim may be killed by the robber.”
The active is….
a. The robber may kill the victim.
b. The robber may kills the victim.
c. The robber may be kill the victim.
d. The robber may killed the victim.
e. The robber may be killed the victim.
Jawaban : E
The following text is for number 33 to 37.
Advantages of Gold Coin Investment
Gold has become a precious metal to mankind since it was the dawn of civilization. The nature of gold is soft and malleable which people can make and easily change to any forms, even it is done just by a simple technology. The beautiful golden and shiny color does not easily fade out. The form of gold can be as jewelry, bar, or coin. Now days gold coin, such as gold IRA, becomes an advantageous Investment.
Gold is safe and profitable for investment. In uncertain situations, many people are turning to gold because gold has a more stable value and regarded as currency without limitation assets. It is secure and can be cashed out at any time we need. The Gold values tend to be stable: take a look an IRA gold discussion. It is zero inflation effect. It is very rare that the gold price tends to increase.
Investment in the form of coins, it is famous as gold coin, is more profitable if it is compared with the investment gold in the form of jewelry. Gold Coin, for example gold 401k which some people call 401k gold, is very good when used as an alternative investment, whether it is for the medium-term investment and long-term investment. Besides that gold coins need less cost in production and manufacturing so it is more lucrative than investing gold in the form of jewelry.
Moreover, some people do not just think gold as an investment, but also as collections. Because the character is a collection so the uniqueness and rareness are the point. There might be coins that cost up to more than a million because of the history variables, ownership, and perhaps an important event when the coin is launched.
From the reason above, if we decide to make an investment, it cloud be useful to consider investing gold coin or think about gold IRA transfer. It is really recommended.
33. What is the benefit of gold’s nature soft and malleable?
a. it is very valuable.
b. it has high price.
c. it has increasing price.
d. it can be used as form of investment.
e. it is easily changed into any forms.
Jawaban : D
34. What is IRA gold’s form?
a. Necklace.
b. Bracelet.
c. Bar.
d. Coin.
e. Any forms.
Jawaban : D
35. When usually people turn to gold as investment?
a. When gold price increases
b. When gold prices high
c. In uncertain condition
d. When they have more money
e. During financial crisis
Jawaban : C
36. Why gold is considerably secure?
a. Because gold has a more stable value.
b. Because it has high price.
c. Because it can be chased anytime.
d. Because it is precious.
e. Because the price increases every year.
Jawaban : A
37. What makes gold coin is more lucrative gold in the form of jewelry?
a. its prices is higher.
b. The price never falls.
c. It is good for investment.
d. It needs less cost in production and manufacturing.
e. It is profitable.
Jawaban : D
(*)
- Baca Berita Terbaru Lainnya di GOOGLE NEWS
- Dapatkan Berita Viral Via Saluran WhatsApp
!!!Membaca Bagi Pikiran Seperti Olahraga Bagi Tubuh!!!
contoh soal ulangan Bahasa Inggris
Soal Ulangan Bahasa Inggris Kelas 11 SMA
Bahasa Inggris Kelas 11 SMA
soal dan kunci jawaban
Kurikulum Merdeka
Soal ulangan Bahasa Inggris
Semester 1
Bahasa Inggris
pelajaran
Soal-Soal Terbaru Ulangan UTS PKWU Kelas 11 SMA Tahun Ajaran 2024/2025 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Soal-Soal Terbaru Ulangan UTS Bahasa Inggris Kelas 11 SMA Tahun Ajaran 2024/2025 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Soal-Soal Terbaru Ulangan UTS Pendidikan Pancasila Kelas 11 SMA Tahun Ajaran 2024/2025 Kurikulum M |
![]() |
---|
Soal-Soal Terbaru Ulangan UTS Matematika Kelas 8 SMP Tahun Ajaran 2024/2025 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Soal-Soal Terbaru Ulangan UTS IPS Kelas 7 SMP Tahun Ajaran 2024/2025 Kurikulum Merdeka |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.