Soal Kelas 8

40 SOAL Ulangan/Ujian Bahasa Sunda Kelas 8 SMP Semester 1 Kurikulum Merdeka Thn 2024 & Kunci Jawaban

Ada beberapa contoh soal ujian Bahasa Sunda yang dirangkum dalam artikel ini sebagai bahan belajar.

Editor: Syahroni
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID
Kumpulan soal ulangan Bahasa Sunda kelas 8 SMP terbaru tahun 2024. Naon ari nu dimaksud kawih teh? A. Lalaguan sunda anu kauger ku aturan pupuh B. Lalaguan sunda anu teu kauger ku aturan pupuh C. Lalaguan sunda anu kasohor D. Sajak anu dihaleuangkeun Jawaban:B 

kalimah di luhur kaasup kana kecap rajekan …

A. Dwimurni

B. Dwipurwa

C. Dwireka

D. Dwimadya

Jawaban: B

11. Sikep anu nulis rumpaka kawih nu karasa ku nu ngaregepkeun atawa nu maca, upama sedih, nalangsa, bungah kaasup kana …

A. Tema

B. Nada

C. Rasa

D. Amanat

Jawaban: B

12. Naon ari nu dimaksud rumpaka teh?

A. Lirik

B. Nada

C. Sajak

D. Tulisan

Jawaban: A

13. Paribasa pacikrak ngalawan merak ngandung harti….

A. Hiji hal anu teu saimbang
B. Hal anu bakal kahontal
C. Hal anu mungkin
D. Hiji hal nu teu pamohalan

Jawaban:A

14. Ieu di handap aya conto kalimah anu ngandung gaya basa mijalma, nyaétta….

a. Gunung diharudung halimun isuk
b. Ah, abdi mah ukur gaduh kebon satalapok jéngkol
c. Pun Aki téh parantos kirang dangu
d. Persib, maung Bandung kamari jadi juara dina piala presiden

Jawaban:D

15. “Persib Maung Bandung kamari jadi juara dina piala presiden.” Eta kalimah téh ngandung gaya basa….

a. Mijalma
b. Euphimismeu
c. Litotés
d. Metafora

Jawaban:A

16. “Mani asa mobok manggih gorowong, keur mah hayang milu ari pék aya nu ngajak”. Paribasa mobok manggih gorowong dina kalimah di luhur ngandung harti….

a. Boga kahayang tapi kahontal
b. Boga maksud tapi teu panggih pijalaneunana
c. Jalma nu teu boga kahayang
d. Boga maksud terus panggih pijalaneunana

Jawaban:B

17. Paribasa nu eusina ngébréhkeun pangalaman nu geus kapilampah nyaéta…

a. Pangjurung laku hadé
b. Panyaram lampah salah
c. Wawaran luang
d. Panyaram luang

Jawaban:B

18. Ditanya kitu téh kabéh ogé kalah… taya nu ngomong sakemék-kémék acan.

a. Tingjarerit
b. Tinggorowok
c. Tingkecewis
d. Tingharuleng

Jawaban:D

19. Gaya basa nu ngagunakeun omongan sakabéh pikeun sabagian disebut…

a. Raguman
b. Hurunan
c.Tunggalan
d. Rarahulan

Jawaban:D

20. Ungkara wangun kalimah atawa klausa anu susunanana geus matok sarta ngandung harti babandingan disebut…

a. Babasan
b. Gaya basa
c. Paribasa
d. Basa-basi

Jawaban:A

21. Naon bedana Kawih jeung Tembang ?

A. Kawih teu kauger ku aturan, sedengkeun Tembang kauger

B. Kawih kauger ku aturan, sedengkeun Tembang teu ka uger

C. Kawih kauger ku aturan, kitu oge Tembang kauger

D. Kawih teu kauger ku aturan, kitu oge Tembang teu kauger

Jawaban: A

22. Naon ari nu dimaksud kawih teh?

A. Lalaguan sunda anu kauger ku aturan pupuh

B. Lalaguan sunda anu teu kauger ku aturan pupuh

C. Lalaguan sunda anu kasohor

D. Sajak anu dihaleuangkeun

Jawaban:B

23. Ieu dihandap mangrupa conto paribasa, nyaéta….

a. Batok bulu eusi madu
b. Gedé hulu
c. Leuleus awak
d. Hampang birit

Jawaban:D

24. “Ari jadi budak kudu hampang birit sangkan loba anu mikanyaah”. Harti babasan hampang birit dina éta kalimah nyaéta….

a. Teu daék cicing
b. Resep indit-inditan
c. Daéekan, babari dititah
d. Resep pipindahan

Jawaban:C

25. Budak … mah dititah naon waé ogétara hésé.

A. Ceuli léntaheun
B. Beurat birit
C. Hampang birit
D. Biwir nyiru rombéngeun

Jawaban:C

26. Ieu dihandap aya nu lain conto babasan nyaéta…

a. Atah anjang
b. Adat ka kurung ku iga
c. Héjo tihang
d. Hampang leungeun

Jawaban:D

27. Ungkara wangun kantétan atawa frasa anu susunanana geus matok tur ngandung harti injeuman disebut….

a. Babasan
b. Gaya basa
c. Paribasa
d. Basa-basi

Jawaban:C

28. Ka jalma beunghar anu … kitu mah teu raresepeun.

A. Gedé hulu
B. Gedé rasa
C. Gedé haté
D. Gedé kawani

Jawaban:A

29. Pupuh téh kaasup wangun karya sastra….

a. Prosa
b. Puisi
c. Pantun
d. Prosa lirik

Jawaban:B

30. Si budi hayoh we bulak-balik sakola, sanajan keur Covid ge

Kalimah di luhur ngandung kecap rajekan …

A. Dwimurni

B. Dwireka

C. Dwimadya

D. Dwipurwa

Jawaban: B

31. Dumasar kana kamekaran waktu, kawih baheula anu ayana saacan jaman Jepang nya eta ….

A. Kawih kiwari

B. Kawih jaman Jepang

C. Kawih buhun

D. Kakawihan

Jawaban: C

32. Bapana Amir keur nyieun kandang sapi.Kandang sapi dina istilah arsitéktur disebut…..

a. Istal
b. Langgar
c. Pagupon
d. Karapyak

Jawaban:D

33. Carita pondok téh mangrupa karya sastra wangun…..

a. Prosa
b. Puisi
c. Pantun
d. Novel

Jawaban:D

34. …. Omat …. Zohér nu rék milu ka Bogor téh.

a. Boh….boh….
b. Boro-boro….ogé
c. Duka….duka
d. Boa…..rék….

Jawaban:A

35. Basa diudag anjing, barudak….. lalumpat.

a. Kocéak
b. Ngocéak
c. Tingkocéak
d. Gorowok

Jawaban:C

36. Kajadian anu istimewa teh disebutna .....

A. Peristiwa B. Warta C. Informasi D. Fakta

Jawaban: A

37. ringkesan ngeunaan hiji kagiatan, kaayaan, atawa hal naon wae anu geus kaalaman atawa kalaksanakeun, disebutna ...

A. informasi B. fakta C. laporan D. warta

Jawaban: C

38. Anu henteu ka asup aturan nulis pupuh nyaeta .....

A. jumlah larik tina hiji pada (bait) B. jumlah engang (suku kata) tina tiap padalisan (larik)

C. sora guru lagu (purwakanti) dina tiap padalisan (larik) D. gaya basa

Jawaban: D

39. Anu teu ka asup ngaran pupuh nyaeta .....

A. Sinom B. Wirangrong C. Asmarandana D. Lembang

Jawaban: D

40. Di handap ieu mana anu kaasup kalimah intransitif?

A. Manehna meuli sapatu B. Beurit diundag anjing

C. Udin nutupkeun panto D. Hayam jago kongkorongok

Jawaban: D

Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW DI SINI

Ikuti Terus Berita Terupdate Seputar Kalbar Hari Ini Di sini

 

Halaman 4 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved