Soal Kelas 11
SOAL BAHASA Jawa Kelas 11 SMA SMK MA Ulangan/Ujian Semester 1 Lengkap Kunci Jawaban B Jawa Kls XI
Latihan soal tentu akan mempermudahmu dalam menghadapi ujian semester maupun ulangan harian.
18. Ing ngisor iki gatra tembang kang nggunakake puwakanthi yaiku...
a. Dudu pocape pribadi
b. Ing kono yekti karasa
c. Wawasen wuwus sireki
d. Marma den sembadeng sedya,
e. Aywa sembrana ing kalbu,
Jawaban : C
19. Tembung kulup lan tembung aneda nduweni teges...
a. Anak, lakon
b. Anak, usaha
c. Anak, siang
d. Siang, usaha
e. Lakon, anak
Jawaban : B
20. Agama, budhaya, politik, ekonomi iku kagolong unsur .....
A. Internal
B. Internal
C. Ekternal
D. Ekstrim
E. Intrinsik
Jawaban: E
21. Kang dadi titikane cerkak kajaba .....
A. Isine ngayawara
B. Bisa diwaca rampung wiwitsepisan maca
C. Padhet isi lan tujuan enggal digayuh
D. Isine prasaja
E. Wektu kedadean cekak
Jawaban: B
22. Kang dadi sumbere crita ing crita cerkak yaiku .....
A. Tokoh D. Setting
B. Amanat E. Tema
C. Alur
Jawaban: E
Upamane wong lumaku,
Marga gawat den liwati,
Lamun kurang ing pangarah,
Sayekti karendhet ing ri,
Apese kasandhung padhas,
Babak bundhas anemahi.
23. Upamane wong lumaku, Marga gawat den liwati nduweni teges...
a. Bakal entuk kacilakan sadalan dalan
b. Sidane bakal kelaran awake dhewe
c. Wong kudu ati-ati ben slamet uripe
d. Yen awak dhewe kurang ati-ati
e. Mlaku ing dalan kang kebak bebaya
Jawaban : E
24. Yen awak dhewe kurang ati-ati iku tegese saka gatra...
a. Sayekti karendhet ing ri,
b. Apese kasandhung padhas,
c. Lamun kurang ing pangarah
d. Babak bundhas anemahi.
e. Upamane wong lumaku
Jawaban : C
25. Kang kudu ana ing sajroning crita kanggo mangun amrih dadi crita kang gampang dinalar, iku diarani unsur .....
A. Ekstrinsik D. Internal
B. Intrinsik E. Ekstrim
C. Eksternal
Jawaban: B
Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW DI SINI
Ikuti Terus Berita Terupdate Seputar Kalbar Hari Ini Di sini
50 Soal Agama Kristen Kelas 11 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka serta Kunci Jawaban |
![]() |
---|
50 Soal Agama Katolik Kelas 11 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka serta Kunci Jawaban |
![]() |
---|
50 Soal Agama Islam Kelas 11 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban PAI |
![]() |
---|
50 Soal Bahasa Indonesia Kelas 11 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
50 Soal Ekonomi Kelas 11 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban Ekonomi |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.