Soal Kelas 11
SOAL BAHASA Jawa Kelas 11 SMA SMK MA Ulangan/Ujian Semester 1 Lengkap Kunci Jawaban B Jawa Kls XI
Latihan soal tentu akan mempermudahmu dalam menghadapi ujian semester maupun ulangan harian.
Jawaban : D
11. Papan lan wektu kadadeyan ing crita diarani…
a. Alur
b. Latar
c. Paraga
d. Watak
e. Tokoh
Jawaban : D
12. Kepala sekolah maringi pidhato marang para siswa prayogane migunakake basa…
a. Ngoko
b. Krama
c. Kedhaton
d. Kramantara
e. Krama alus
Jawaban : B
13. Cacahing wanda ing saben sagatra diarani guru…
a. Gatra
b. Lagu
c. Wilangan
d. Dhong dhing
e. Satra
Jawaban : C
14. Ing ngisor iki sing kalebu tembung garba yaiku...
a. Aywa
b. Sireki
c. Karasa
d. Praptaning
e. Sedya
Jawaban : B
15. Pratelan tembung ing ngisor iki, kang kalebu tembung andhahan yaiku kejaba...
a. Ny + sapu dadi nyapu
b. M + pulih dadi mulih
c. Ng + gawa dadi nggawa
d. N + jungkel dadi njungkel
e. M + panas dadi manas
Jawaban : B
16. Wawasen wuwus sireki. Tembung wuwus duweni teges...
a. Ucap
b. Uwis
c. Pekerti
d. Tumindak
e. Karep
Jawaban : A
17. Tembang kinanthi kasebut nduweni watak
a. Asih asuh
b. Rada sereng utawa galak
c. Raket, kulina
d. Tresna seneng
e. Resep lan luwes
Jawaban : A
50 Soal Agama Kristen Kelas 11 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka serta Kunci Jawaban |
![]() |
---|
50 Soal Agama Katolik Kelas 11 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka serta Kunci Jawaban |
![]() |
---|
50 Soal Agama Islam Kelas 11 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban PAI |
![]() |
---|
50 Soal Bahasa Indonesia Kelas 11 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban |
![]() |
---|
50 Soal Ekonomi Kelas 11 Ulangan/Ujian Semester 1 2025 Kurikulum Merdeka dan Kunci Jawaban Ekonomi |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.