Soal Kelas 6
40 SOAL Bahasa Inggris Kelas 6 Ulangan/Ujian UTS UAS Semester 1 K Merdeka Thn 2024 Terbaru & Jawaban
Ada beberapa contoh soal ujian Bahasa Inggris yang dirangkum sebagai bahan belajar.
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Berikut adalah kumpulan soal ujian Bahasa Inggris kelas 6 SD/MI semester 1.
Ada beberapa contoh soal ujian Bahasa Inggris yang dirangkum sebagai bahan belajar.
Cermati soal-soal ujian yang ada serta berikan jawabanmu.
Adanya kunci jawaban akan mempermudahmu dalam mengoreksi hasil belajar.
Perbanyak latihan soal untuk meningkatkan kompetensimu.
Semakin banyak latihan soal tentu akan memudahkanmu dalam mengoreksi hasil belajar.
(Lengkap soal dan kunci jawaban soal ulangan kelas 6 klik link)
Soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD:
1. The person who examines the patient’s disease is the…
A. doctor
B. nurse
C. pharmacist
D. therapist
Jawab : a
Baca juga: 40 SOAL Matematika Kelas 6 Ulangan/Ujian UTS UAS Semester 1 K Merdeka Tahun 2024 Terbaru & Jawaban
2. If you want to save your money, you have to go to a ….
A. post office
B. hospital
C. bank
D. market
Jawab : c
3. Mr. sanjaya is my father. He is a farmer. He works in a ….
A. post office
B. rice field
C. school
D. hospital
Jawab : b
4. the – cut – Don’t – tree
A. don’t cut the tree
B. cut don’t the tree
C. the tree cut don’t
D. cut tree the don’t
Jawab : a
5. My mother wears a …. on her finger.
A. necklace
B. ring
C. hair band
D. hat
Jawab : b
6. At one o'clock, people usually have ....
A. lunch
B. dinner
C. breakfast
D. suffer
Jawaban: A
7. On school-day I have breakfast ....
A. at seven o'clock
B. at half past six
C. before half past six
D. at five
Jawaban: C
8. Natasha got first rank in her class, she is very...
A. short
B. smart
C. bad
D. slim
Jawaban: B
9. The sign mean ruang tunggu is ...
A. dinning room C. hospital
B. waiting room D. bedroof
Jawab : b
10. The sun shines in the....
A. west C. north
B. east D. south
Jawab : b
11. The opposite of tall is ....
A. small C. tall
B. high D. short
Jawab : d
12. The sign mean rumah makan is ……
A. dinning room C. airport
B. waiting room D. restaurant
Jawab : d
13. Calculating machine is....
A. camera C. radio
B. calculator D. facsimile
Jawab : b
14. Choose the correct sentence!
A. I read a newspaper C. Newspaper I readed
B. I newspaper read D. Readed newspaper I
Jawab : a
15. Have you ever visited to the Pangandaran?
A. mount C. reservoir
B. beach D. lake
Jawab : b
16. I look the moon at....
A. rainy C. night
B. sunny D. village
Jawab : c
17. Ardi and Lia is crossing the road on ....
A. zebra C. Zebra cross
B. river D. Lift
Jawab : c
18. The meaning of “holiday” in Indonesia is . . .
A. Liburan
B. Berlibur
C. Hiburan
D. Menghibur
Jawab : a
19. Tomorrow I will go to Jakarta. I will take a …. from station.
A. train
B. bus
C. airplane
D. ship
Jawab : a
20. Yola and Angga … playing in the school yard now.
A. Have
B. Is
C. Am
D. Are
Jawab : d
21. A :”It is rains outside. Could you lend me your……, please?”
B :”Sure, here it is!”
_
A. bag
B. t-shirt
C. jacket
D. umbrella
Jawab : d
22. I have …. every morning before going to school.
A. lunch
B. dinner
C. hungry
D. breakfast
Jawab : d
23. My father is a …. He can fly an airplane.
A. carpenter
B. teacher
C. pilot
D. engineer
Jawab : c
24. My body is health make me ....
A. sad C. happy
B. tire D. boring
Jawab : c
25. Unyil and Ucrit are playing . . . in the yard.
A. kite C. playstation
B. chess D. computer
Jawab : a
26. Kalimantan is in the . . . of Papua.
A. west C. north
B. east D. south
Jawab : a
27. Astronauts go to the ....
A. star C. nothing
B. moon D. sun
Jawab : b
28. We can hear many voice by using our....
A. head C. neck
B. nose D. ear
Jawab :d
29. The capitol city of West Java is ....
A. Jakarta C. Bandung
B. Banten D. Yogyakarta
Jawab : c
30. a doctor works at a ….
A. library C. school
B. office D. hospital
Jawab : d
31. Tangkuban Parahu is a legend from....
A. West Java C. Center Java
B. East Java D. Sumatera
Jawab : a
32. I . . . my mother with his phone.
A. write C. read
B. call D. eat
Jawab : b
33. Apple, mango, jambo, avocado are ....
A. vegetables C. animals
B. fruits D. insect
Jawab : b
34. I am looking for new book reference in
A. toilet C. library
B. swimming pool D. airport
Jawab : c
35. We can see a lot of plane in the....
A. toilet C. airport
B. swimming pool D. station railway
Jawab : c
36. I have a new shoes and a pair of....
A. watch C. sock
B. glass D. plate
Jawab : c
37. There is a . . . in my home.
A. station C. airport lake
B. garden D. lake
Jawab : b
38. The sign mean untuk dijual is....
A. for sale C. toilet
B. discount D. for rent
Jawab : a
39. My stomach is sick I have....
A. penicillin C. stomachache
B. headache D. a cold
Jawab : c
40. Andi : Let's go to library
Rini : Ok They want to....
A. reading books C. playing football
B. listening music D. watching the film
Jawab : a
Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW DI SINI
Ikuti Terus Berita Terupdate Seputar Kalbar Hari Ini Di sini
40 Soal Ujian TKA Aqidah Akhlak Kelas 6 Lengkap Kunci Jawaban Soal Asesmen Sumatif Aqidah Kls 6 SD |
![]() |
---|
35 Soal Ujian TKA SKI Kelas 6 Lengkap Kunci Jawaban Soal Asesmen Sumatif Sejarah Kebudayaan Islam |
![]() |
---|
50 Soal Ujian TKA Alquran Hadist Kelas 6 Tahun 2025 Lengkap Kunci Jawaban Asesmen Sumatif Kelas 6 |
![]() |
---|
40 Soal Ujian TKA Fiqih Kelas 6 MI SD Tahun 2025 Lengkap Kunci Jawaban Asesmen Sumatif Kelas 6 |
![]() |
---|
40 Soal Ujian TKA Informatika Kelas 6 Tahun 2025 Lengkap Kunci Jawaban Asesmen Sumatif TIK Kelas 6 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.