Soal Kelas 6
40 SOAL Bahasa Inggris Kelas 6 Ulangan/Ujian UTS UAS Semester 1 K Merdeka Thn 2024 Terbaru & Jawaban
Ada beberapa contoh soal ujian Bahasa Inggris yang dirangkum sebagai bahan belajar.
Jawab : c
17. Ardi and Lia is crossing the road on ....
A. zebra C. Zebra cross
B. river D. Lift
Jawab : c
18. The meaning of “holiday” in Indonesia is . . .
A. Liburan
B. Berlibur
C. Hiburan
D. Menghibur
Jawab : a
19. Tomorrow I will go to Jakarta. I will take a …. from station.
A. train
B. bus
C. airplane
D. ship
Jawab : a
20. Yola and Angga … playing in the school yard now.
A. Have
B. Is
C. Am
D. Are
Jawab : d
21. A :”It is rains outside. Could you lend me your……, please?”
B :”Sure, here it is!”
_
A. bag
B. t-shirt
C. jacket
D. umbrella
Jawab : d
22. I have …. every morning before going to school.
A. lunch
B. dinner
C. hungry
D. breakfast
Jawab : d
23. My father is a …. He can fly an airplane.
A. carpenter
B. teacher
C. pilot
D. engineer
Jawab : c
24. My body is health make me ....
A. sad C. happy
B. tire D. boring
Jawab : c
25. Unyil and Ucrit are playing . . . in the yard.
A. kite C. playstation
B. chess D. computer
Jawab : a
26. Kalimantan is in the . . . of Papua.
A. west C. north
B. east D. south
Jawab : a
27. Astronauts go to the ....
A. star C. nothing
B. moon D. sun
Jawab : b
28. We can hear many voice by using our....
A. head C. neck
B. nose D. ear
Jawab :d
29. The capitol city of West Java is ....
A. Jakarta C. Bandung
B. Banten D. Yogyakarta
Jawab : c
30. a doctor works at a ….
A. library C. school
B. office D. hospital
Jawab : d
31. Tangkuban Parahu is a legend from....
A. West Java C. Center Java
B. East Java D. Sumatera
Jawab : a
32. I . . . my mother with his phone.
A. write C. read
B. call D. eat
Jawab : b
33. Apple, mango, jambo, avocado are ....
A. vegetables C. animals
B. fruits D. insect
Jawab : b
34. I am looking for new book reference in
A. toilet C. library
B. swimming pool D. airport
Jawab : c
35. We can see a lot of plane in the....
A. toilet C. airport
B. swimming pool D. station railway
Jawab : c
36. I have a new shoes and a pair of....
A. watch C. sock
B. glass D. plate
Jawab : c
37. There is a . . . in my home.
A. station C. airport lake
B. garden D. lake
Jawab : b
38. The sign mean untuk dijual is....
A. for sale C. toilet
B. discount D. for rent
Jawab : a
39. My stomach is sick I have....
A. penicillin C. stomachache
B. headache D. a cold
Jawab : c
40. Andi : Let's go to library
Rini : Ok They want to....
A. reading books C. playing football
B. listening music D. watching the film
Jawab : a
Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW DI SINI
Ikuti Terus Berita Terupdate Seputar Kalbar Hari Ini Di sini
40 Soal Ujian TKA Aqidah Akhlak Kelas 6 Lengkap Kunci Jawaban Soal Asesmen Sumatif Aqidah Kls 6 SD |
![]() |
---|
35 Soal Ujian TKA SKI Kelas 6 Lengkap Kunci Jawaban Soal Asesmen Sumatif Sejarah Kebudayaan Islam |
![]() |
---|
50 Soal Ujian TKA Alquran Hadist Kelas 6 Tahun 2025 Lengkap Kunci Jawaban Asesmen Sumatif Kelas 6 |
![]() |
---|
40 Soal Ujian TKA Fiqih Kelas 6 MI SD Tahun 2025 Lengkap Kunci Jawaban Asesmen Sumatif Kelas 6 |
![]() |
---|
40 Soal Ujian TKA Informatika Kelas 6 Tahun 2025 Lengkap Kunci Jawaban Asesmen Sumatif TIK Kelas 6 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.