Kunci Jawaban SD
50 Kunci Jawaban Soal Ujian Bahasa Inggris Kelas 6 SD Tahun 2024 Sumatif
Inilah rangkuman soal ujian Kelas 6 SD tahun 2024 dan kunci jawaban Bahasa Inggris. Siswa bisa menggunakan soal ini sebagai materi belajar.
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Inilah rangkuman soal ujian Kelas 6 SD tahun 2024 dan kunci jawaban Bahasa Inggris.
Siswa bisa menggunakan soal ini sebagai materi belajar.
Adanya kunci jawaban dapat mempermudah proses belajar siswa.
Ada 50 soal ujian Kelas 6 SD disertai kunci jawaban.
Pelajari soal dan kunci jawaban dengan baik untuk mendapatkan nilai tinggi.
Berikut ini kunci jawaban soal Bahasa Inggris Kelas 6 SD tahun 2024 yang disadur dari beragam sumber.
[Cek Berita dan informasi kunci jawaban SD klik di Sini]
1. A:”It is rains outside. Could you lend me your……, please?”
B: "Sure, here it is!”
A. Bag
B. T-shirt
C. Jacket
D. Umbrella
Jawaban: D
2. My father is a …. He can fly an airplane.
A. Carpenter
B. Teacher
C. Pilot
D. Engineer
Jawaban: C
3. Have you ever visited to the Pangandaran?
A. Mount
B. Beach
C. Reservoir
D. Lake
Jawaban: B
4. the – cut – Don’t – tree
A. Don’t cut the tree
B. Cut don’t the tree
C. The tree cut don’t
D. Cut tree the don’t
Jawaban: A
5. I look the moon at ....
A. Rainy
B. Sunny
C. Night
D. Village
Jawaban: C
6. If you want to save your money, you have to go to a ….
A. Post office
B. Hospital
C. Bank
D. Market
Jawaban: C
7. At 7 a.m, people usually have ....
A. Lunch
B. Dinner
C. Breakfast
D. Supper
Jawaban: C
8. The person who examines the patient’s disease is the…
A. Doctor
B. Nurse
C. Pharmacist
D. Therapist
Jawaban: A
9. We can see a lot of buses in the....
A. Toilet
B. Swimming pool
C. Bus station
D. Station railway
Jawaban: C
10. My sister wears a …. on her neck.
A. Necklace
B. Ring
C. Hair band
D. Hat
Jawaban: A
11. The leader of a country is. . .
A. king
B. minister
C. governor
D. president
Jawaban: D
12. The capital city of West Java is. . .
A. Denpasar
B. Bandung
C. Pontianak
D. Medan
Jawaban: B
13. The leader of village is. . .
A. subdistric head
B. village chief
C. regent
D. major
Jawaban: B
14. Indonesia is lead by a. . .
A. prime minister
B. president
C. minister
D. governor
Jawaban: B
15. United Kingdom is now lead by a. . .
A. king
B. queen
C. prime minister
D. president
Jawaban: B
16. The capital city of North Sumatra is. . .
A. Medan
B. Aceh
C. Palembang
D. Pekanbaru
Jawaban: A
17. The capital city of East Kalimantan is. . .
A. Pontianak
B. Banjarmasin
C. Palangkaraya
D. Samarinda
Jawaban: D
18. Mr. Nadiem Makarim is now a. . .
A. he is a minister of education
B. he is a minister of finance
C. he is a minister of health
D. he is a minister of defence
Jawaban: A
19. Menteri perdagangan is . . .
A. The minister of finance
B. The minister of trade
C. The minister of tourism
D. The minister of foreign affairs
Jawaban: B
20. Kuala Lumpur is the capital city of. . .
A. Indonesia
B. Malaysia
C. Vietnam
D. Singapore
Jawaban: B
21. What is Dewan Perwakilan Rakyat in English?
A. The minister of justice
B. Attonery general
C. People consultative Assembly of the Republic of Indonesia
D. The House of Representative of the Republic of indonesia
Jawaban: D
22. The leader of a regency is. . .
A. regent
B. major
C. governor
D. district head
Jawaban: A
23. A king has a daughter. We call her. . .
A. prince
B. princess
C. ambassador
D. queen
Jawaban: B
24. Governor is the leader of a. .
A. country
B. municipality
C. regency
D. province
Jawaban: D
25. A municipality is lead by a. . .
A. chief
B. regent
C. governor
D. mayor
Jawaban: D
26. Majelis Permusyawaratan Rakyat Indonesia (MPR) is . . .
A. The minister of justice
B. Attonery general
C. People consultative Assembly of the Republic of Indonesia
D. The House of Representative of the Republic of indonesia
Jawaban: C
27. Menteri Dalam Negeri in English is. . .
A. ministry of defence
B. ministry of foreign affairs
C. ministry of home affairs
D. ministry of justice
Jawaban: C
28. Ministry of Finance is a. . .
A. kementrian perdagangan
B. kementrian keuangan
C. kementrian tenaga kerja
D. kementrian sosial
Jawaban: B
29. These are kingdoms, except. . .
A. Thailand
B. Brunei Darussalam
C. Kamboja
D. Myanmar
Jawaban: D
30. These were Indonesia former president, except. . .
A. Bacharuddin Jusuf Habibie
B. Abrurrahman Wahid
C. Hamzah Haz
D. Megawati Soekarnoputri
Jawaban: C
31. I have …. every morning before going to school.
A. lunch
B. dinner
C. hungry
D. breakfast
Jawaban: D
32. My father is a …. He can fly an airplane.
A. carpenter
B. teacher
C. pilot
D. engineer
Jawaban: C
33. The person who examines the patient’s disease is the…
A. doctor
B. nurse
C. pharmacist
D. therapist
Jawaban: A
34. If you want to save your money, you have to go to a ….
A. post office
B. hospital
C. bank
D. market
Jawaban: C
35. Mr. sanjaya is my father. He is a farmer. He works in a ….
A. post office
B. rice field
C. school
D. hospital
Jawaban: B
36. the – cut – Don’t – tree
A. don’t cut the tree
B. cut don’t the tree
C. the tree cut don’t
D. cut tree the don’t
Jawaban: A
37. My mother wears a …. on her finger.
A. necklace
B. ring
C. hair band
D. hat
Jawaban: B
38. At one o'clock, people usually have ....
A. lunch
B. dinner
C. breakfast
D. suffer
Jawaban: A
39. On school-day I have breakfast ....
A. at seven o'clock
B. at half past six
C. before half past six
D. at five
Jawaban: C
40. We can see a lot of plane in the....
A. toilet
B. swimming pool
C. airport
D. station railway
Jawaban: C
41. I have a new shoes and a pair of....
A. watch
B. glass
C. sock
D. plate
Jawaban: C
42. There is a . . . in my home.
A. station
B. garden
C. airport lake
D. lake
Jawaban: B
43. The sign mean untuk dijual is....
A. for sale
B. discount
C. toilet
D. for rent
Jawaban: A
44. My stomach is sick I have....
A. penicillin
B. headache
C. stomachache
D. a cold
Jawaban: C
45. Andi : Let's go to library
Rini : Ok They want to....
A. reading books
B. listening music
C. playing football
D. watching the film
Jawaban: A
46. A :"How much does the pen cost?" B :"It ... two thousand rupiahs."
a. cost
b. costs
c. costing
d. costed
Jawaban: B
47. Shopkeeper is a person who works in the ....
a. shop
b. school
c. bank
d. hospital
Jawaban: A
48. A :"What ... the price of this bag?" B :"It is seventy five thousand rupiahs."
a. does
b. are
c. is
d. don't
Jawaban: C
49. Rp.25.000 = ...
a. Twenty nine thousand rupiahs
b. Seventy five thousand rupiahs
c. fifty two thousand rupiahs
d. Twenty five thousand rupiahs
Jawaban: D
50. We will go to Bandung ...
a. yesterday
b. tomorrow
c. two days a go
d. last week
Jawaban: B
(*)
Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW DI SINI
Ikuti Terus Berita Terupdate Seputar Kalbar Hari Ini Di sini
soal ujian Kelas 6 SD
soal ujian
soal Kelas 6 SD
Kelas 6 SD
Bahasa Inggris
kunci jawaban
sumatif
UAS
USBN
45 Soal Essay SKI Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda SKI Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Fiqih Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
45 Soal Essay Fiqih Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
45 Soal Essay Akidah Akhlak Kelas 6 Semester 1 Kurikulum Merdeka 2025 dan Kunci Jawaban Ujian |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.