Kunci Jawaban SMA
30 Soal Ujian Bahasa Inggris UAS USBN Kelas 10 SMA SMK Lengkap Kunci Jawaban 2024
Lihat soal ujian Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK. Tersedia 30 pertanyaan soal UAS USBN.
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Lihat soal ujian Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK.
Tersedia 30 pertanyaan soal UAS USBN.
Siswa bisa menggunakan soal Kelas 10 SMA SMK untuk latihan belajar.
Setiap dari pertanyaan disertai kunci jawaban.
Adanya kunci jawaban dapat mempermudah proses belajar siswa menghadapi ujian sekolah.
Pertanyaan soal tersebut disiapkan untuk siswa berlatih mempersiapkan diri mengikuti ujian sekolah.
Berikut ini kunci jawaban soal Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK Kurikulum Merdeka yang disadur dari beragam sumber.
[Cek Berita dan informasi kunci jawaban SMA klik di Sini]
1. Choose the answer to fill the blank in below text
A: Did you like the new film from Malvin?
B: I don't know. I ___ it.
A. Saw
B. Have not seen
C. Has not seen
D. Have seen it
Jawaban: B
2. Susi ___ in Banjarnegara three weeks ago.
A. Arrived
B. Was arrive
C. Have arrive
D. Has arrived
Jawaban: A
3. Tina and I .... each other for years.
A. Knew
B. Have known
C. Were know
D. Were not know
Jawaban: B
4. Mr. Prasetyo is a good writer. He ___ about fifty books. Last month he ___ his newest
book.
A. Wrote - Has written
B. Has written - Wrote
C. Wrote - was written
D. Wrote -has written
Jawaban: B
5. At the weekend we ___ football and then ___ to a restaurant.
A. Played - Went
B. Play - went
C. Has played - has gone
D. Have played - Have gone
Jawaban: A
The following text is for the questions number 6 – 9
Student Writing Contest THE ATLANTIC MONTHLY
Invites submission of poetry, fiction, and personal or journalistic essays for this year’s Student Writing Contest.
CATEGORIES
Poetry, fiction, and personal or journalistic essays.
MANUSCRIPTS
should be typewrite (one sideonly, please) double spaced, and accompanied by a cover sheet with the following information : title, category, word count, author’s name, address, phone number, e-mail address (if available), and academic institution. Of this information, only the title should be appear on the manuscript itself.
POSTMARK SUBMISSION BY 1st DECEMBER AND SENT TO: Students Writing Contest The Atlantic Monthly 77 Washington Street Boston, MA 02114
6. What is the purpose of the text?
A. To describe the student writing contest
B. To announce the students writing contest
C. To amuse the students with writing contest
D. To retell the student about writing contest
E. To explain about student writing contest
Jawaban: B
7. “Of this information, only the title should be appear on the manuscript itself”.
What does the underlined refer to?
A. Students Writing Contest
B. The title of the writing
C. The catagories of the contest
D. The academic institution
E. The manuscript of text
Jawaban: B
8. Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. Catagories of contest are manuscripts
B. The writing essay submit by 1st December sent
C. Students writing contest invites for the teacher
D. A manuscripts should be typewrite one space
E. The participant will get information from the Postmark
Jawaban: B
9. What is the same meaning of the word “Manuscripts”?
A. Handwritten
B. Piece of writing
C. Publishing
D. Document
E. Reading text
Jawaban: D
The following text is for the questions number 10-15
In Melani’s house the weather is very hot, on that day.
Ani: Wow the weather is very hot, do you have any idea?”
Melani: “How about making avocado juice.”
Ani: "Okay, what do we need to make avocado juice?”
Melani: “Simple, two avocadoes, sugar, 250 cc water, ice cubes, milk.”
Ani: "Do you know how to make it?”
Melani: "First, spoon out avocado pulp and place in blender in blender.”
Ani: "Then, what else?”
Melani: "Add 250 cc water, enough sugar, and milk, ice cubes.”
Ani: "After that.”
Melani: "Blend it for 4-5 minutes, pour the juice in a tall glass.”
Ani: "Finally the avocado juice is ready to serve.”
Melani: "That is right.”
10. What will they make?
A. Orange juice
B. Apple juice
C. Blueberry juice
D. Avocado juice
E. Tomato juice
Jawaban: D
11. What is the weather that day?
A. Bright and Sunny
B. Cloudy
C. Rain heavily
D. Windy
E. b and c correct
Jawaban: A
12. What is the text type above?
A. Narrative
B. Descriptive
C. Procedure
D. Recount
E. Report
Jawaban: C
13. How person are talking in the dialogue above?
A. 3 persons
B. 2 persons
C. 6 persons
D. 4 persons
E. 5 persons
Jawaban: B
14. How much water do they need?
A. 205 cc
B. 520 cc
C. 350 cc
D. 502 cc
E. 250 cc
Jawaban: E
15. How long do they blend avocado?
A. 10-15 minutes
B. 4-5 minutes
C. 5-6 minutes
D. 8-10 minutes
E. 5-10 minutes
Jawaban: B
16. The Restaurant was brave.
The synonym of the word written in underlined is...
A. Courageous
B. Quiet
C. Coward
D. Powerful
E. Strong
Jawaban: A
(Perhatikan lirik di bawah ini untuk menjawab soal nomor 17-22)
Title: Outdoors
Song by: Jason Mraz
All day I've been inside
And I've got the feeling
I'm trapped between the walls
And underneath the ceiling
I feel a bit off track
And I'm trying to get back
Back in the cool, cool air where the sun is shinning
Nothing's going to stop me
It's all in the timing
It's finally again my turn
It's time to return
'Cause I won't stay inside no more
No more
I can't wait to go
Outdoors
Well open up your door and be like me
Open up your door and then breathe free
And look at all the beauty you'll feel
Loved, loved, loved, loved
Listen to the music of the wind and the brides sing
We're just one big family
And all of nature deserves to be
Loved, loved, loved, loved,
Loved
So, I won't stay inside no more
No more
It can't wait, I'm sure
There's need to run and hide
Let's go explore
It feels so great let's go outdoors
(Don't cha do)
Everyone come on
come on out there
where the air is fresh and clear
So, I won't stay inside no more
No more
It cannot wait
Let's go out doors
Well, open up your door and be like me
Open up your door and then breathe free
And look at all the beauty and you'll find
The earth and the sky is yours
So please go, there's no need,
There's no need to hide inside
Let's go explore
This will, this will feel so great
17. What does the singer want?
A. Sleep
B. Go outside
C. Play inside his house
D. Live in a sedentary life
Jawaban: B
18. What does the writer feel when he's inside the house?
A. Trapped
B. Angry
C. Happy
D. Excited
Jawaban: A
19. Based on the song above, who sing the song?
A. Birds
B. Winds
C. Children
D. Musicians
Jawaban: A
20. Who is Jason Mraz?
A. Singer
B. Child
C. a bird
D. a listener
Jawaban: A
21. What is the message can be found in the text above?
A. It is a wasteful time to live your life adventurous
B. It is important to life an adventurous life
C. We must always be inside home
D. We must be careful with our wishes
Jawaban: B
22. What is the tone of the song above?
A. Sad
B. Melodic
C. Melancholy
D. Happy
Jawaban: D
23. Pandu: "Ouch, you sit on my sprained hand."
Tomi: "Oh my God, I am sorry. I did not mean to."
Pandu: "Yeah. But it really hurts."
Tomi: "Do you want me to get something for you?"
The underlined sentence expresses...
A. Love
B. Pleasure
C. Pain
D. Relief
Jawaban: C
24. What kind of expression is 'I am so sad'?
A. Expression of sadness
B. Expression of pain
C. Expression of pleasure
D. Expression of regret
Jawaban: A
25. Tina: "I failed in the speech competition"
Rara: "........."
Tina: "Thank you, Tina"
What the correct sentence said by Rara?
A. Don't give up. No pain no gain."
B. No problem
C. Great
D. You did it
Jawaban: A
26. Eddy: When will the boxing championship be held?
Usman: It will be held ... Saturday night.
The best answer to complete the dialogue is...
A. At
B. On
C. In
D. With
Jawaban: B
Read the text below to answer questions no 27-30!
The police thought that two burglars started the robbery at 151 Pattimura street on Sunday afternoon.
The burglars broke into the students’ room while they were going to a football game.
They never thought that while they were away, burglars would break into their boarding house.
27. The communicative purpose of this text is ......
A. to retell events for the purpose of informing
B. to present perspective points about an issue
C. to describe the way they are
D. to acknowledge readers about informative events
E. to share an amusing incident
Jawaban: A
28. Where did the robbery take place?
A. at 151 Gajahmada street
B. at 161 Pattimura street
C. at 151 Pattimura street
D. at 212 Sisingamangaraja street
E. at 161 Sisingamangaraja street
Jawaban: C
29. When did the robbery happen?
A. Sunday morning
B. Saturday morning
C. Saturday afternoon
D. Monday evening
E. Sunday afternoon
Jawaban: E
30. Why did the text above is classified as recount text?
A. Because the text talks about experience
B. Because the text talks about myth
C. Because the text talks about legend
D. Because the text describes a thing
E. Because the text explains about how to make something
Jawaban: A
(*)
Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW DI SINI
Ikuti Terus Berita Terupdate Seputar Kalbar Hari Ini Di sini
45 Soal Pilihan Ganda PJOK Kelas 12 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
![]() |
---|
45 Soal Essay PJOK Kelas 12 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
![]() |
---|
45 Soal Essay Informatika Kelas 12 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
![]() |
---|
45 Soal Informatika Kelas 12 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
![]() |
---|
45 Soal dan Jawaban Pilihan Ganda IPS Kelas 12 Kurikulum Merdeka 2025 Semester 1 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.