Kunci Jawaban SMA

30 Soal Ujian Bahasa Inggris UAS USBN Kelas 10 SMA SMK Lengkap Kunci Jawaban 2024

Lihat soal ujian Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK. Tersedia 30 pertanyaan soal UAS USBN.

TRIBUNPONTIANAK.CO.ID
Lihat soal ujian Bahasa Inggris Kelas 10 SMA SMK. Tersedia 30 pertanyaan soal UAS USBN. 

A. Orange juice
B. Apple juice
C. Blueberry juice
D. Avocado juice
E. Tomato juice

Jawaban: D

11. What is the weather that day?

A. Bright and Sunny
B. Cloudy
C. Rain heavily
D. Windy
E. b and c correct

Jawaban: A

12. What is the text type above?

A. Narrative
B. Descriptive
C. Procedure
D. Recount
E. Report

Jawaban: C

13. How person are talking in the dialogue above?

A. 3 persons
B. 2 persons
C. 6 persons
D. 4 persons
E. 5 persons

Jawaban: B

14. How much water do they need?

A. 205 cc
B. 520 cc
C. 350 cc
D. 502 cc
E. 250 cc

Jawaban: E

15. How long do they blend avocado?

A. 10-15 minutes
B. 4-5 minutes
C. 5-6 minutes
D. 8-10 minutes
E. 5-10 minutes

Jawaban: B

16. The Restaurant was brave.

The synonym of the word written in underlined is...

A. Courageous
B. Quiet
C. Coward
D. Powerful
E. Strong

Jawaban: A

(Perhatikan lirik di bawah ini untuk menjawab soal nomor 17-22)

Title: Outdoors
Song by: Jason Mraz

All day I've been inside
And I've got the feeling
I'm trapped between the walls
And underneath the ceiling
I feel a bit off track

And I'm trying to get back
Back in the cool, cool air where the sun is shinning
Nothing's going to stop me
It's all in the timing
It's finally again my turn
It's time to return

'Cause I won't stay inside no more
No more
I can't wait to go
Outdoors

Well open up your door and be like me
Open up your door and then breathe free
And look at all the beauty you'll feel
Loved, loved, loved, loved

Listen to the music of the wind and the brides sing
We're just one big family
And all of nature deserves to be
Loved, loved, loved, loved,
Loved

So, I won't stay inside no more
No more
It can't wait, I'm sure
There's need to run and hide
Let's go explore
It feels so great let's go outdoors

(Don't cha do)
Everyone come on
come on out there
where the air is fresh and clear
So, I won't stay inside no more
No more
It cannot wait
Let's go out doors

Well, open up your door and be like me
Open up your door and then breathe free
And look at all the beauty and you'll find
The earth and the sky is yours

So please go, there's no need,
There's no need to hide inside
Let's go explore
This will, this will feel so great

17. What does the singer want?

A. Sleep
B. Go outside
C. Play inside his house
D. Live in a sedentary life

Jawaban: B

18. What does the writer feel when he's inside the house?

A. Trapped
B. Angry
C. Happy
D. Excited

Jawaban: A

19. Based on the song above, who sing the song?

A. Birds
B. Winds
C. Children
D. Musicians

Jawaban: A

20. Who is Jason Mraz?

A. Singer
B. Child
C. a bird
D. a listener

Jawaban: A

21. What is the message can be found in the text above?

A. It is a wasteful time to live your life adventurous
B. It is important to life an adventurous life
C. We must always be inside home
D. We must be careful with our wishes

Jawaban: B

22. What is the tone of the song above?

A. Sad
B. Melodic
C. Melancholy
D. Happy

Jawaban: D

23. Pandu: "Ouch, you sit on my sprained hand."
Tomi: "Oh my God, I am sorry. I did not mean to."
Pandu: "Yeah. But it really hurts."
Tomi: "Do you want me to get something for you?"

The underlined sentence expresses...

A. Love
B. Pleasure
C. Pain
D. Relief

Jawaban: C

24. What kind of expression is 'I am so sad'?

A. Expression of sadness
B. Expression of pain
C. Expression of pleasure
D. Expression of regret

Jawaban: A

25. Tina: "I failed in the speech competition"
Rara: "........."
Tina: "Thank you, Tina"

What the correct sentence said by Rara?

A. Don't give up. No pain no gain."
B. No problem
C. Great
D. You did it

Jawaban: A

26. Eddy: When will the boxing championship be held?
Usman: It will be held ... Saturday night.

The best answer to complete the dialogue is...

A. At
B. On
C. In
D. With

Jawaban: B

Read the text below to answer questions no 27-30! 

The police thought that two burglars started the robbery at 151 Pattimura street on Sunday afternoon.

The burglars broke into the students’ room while they were going to a football game.

They never thought that while they were away, burglars would break into their boarding house. 

27. The communicative purpose of this text is ......

A. to retell events for the purpose of informing
B. to present perspective points about an issue
C. to describe the way they are
D. to acknowledge readers about informative events
E. to share an amusing incident

Jawaban: A 

28. Where did the robbery take place?

A. at 151 Gajahmada street
B. at 161 Pattimura street
C. at 151 Pattimura street
D. at 212 Sisingamangaraja street
E. at 161 Sisingamangaraja street

Jawaban: C 

29. When did the robbery happen?

A. Sunday morning
B. Saturday morning
C. Saturday afternoon
D. Monday evening
E. Sunday afternoon

Jawaban: E 

30. Why did the text above is classified as recount text?

A. Because the text talks about experience
B. Because the text talks about myth
C. Because the text talks about legend
D. Because the text describes a thing
E. Because the text explains about how to make something

Jawaban: A

(*)

Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW DI SINI

Ikuti Terus Berita Terupdate Seputar Kalbar Hari Ini Di sini

Halaman 4 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved