Soal dan Jawaban Bahasa Inggris Kelas 11 Ulangan UAS Semester 2 Terbaru

Setiap soal akan memberikan wawasan dan pengetahuan untuk mengerjakan soal...............................

Penulis: Madrosid | Editor: Madrosid
Kolase Tribunpontianak.co.id / sid / google
Pelajaran Bahasa Inggris Kelas 11 sebagai panduan untuk meningkatkan kemampuan menghadapi ujian sekolah pada semester 2. 

Jawaban : C

5.
a. simple
b. simplicity
c. simplest
d. simply
e. simpler

Jawaban : D

6. A: “Do you like the game?”
B: “….”
a. The dinner is really delightful.
b. I do enjoy this game.
c. I am pleased with all the food.
d. Terrible!
e. The show is delightful.

Jawaban : B

7. A: “You look so happy with this picnic.”
B: “….”
a. Terrible!
b. That’s really a wonderful trip.
c. I am so delighted with this picnic.
d. I enjoyed the travel.
e. Really.

Jawaban : C

8. A: “Will you pick me up this evening?”
B: “….”
a. sure you can.
b. Of course please help yourself.
c. No, I don’t think I can.
d. Sure you will.
e. Sure I will.

Jawaban : D

Fill in the blank based on the following text for number 9 to 13.

Joseph Lister is famous as the surgeon …..
(9) invented antiseptic surgery. Lister was born on April 5, 1827 in Upton in Essex. He was one of 7 children and his father…..
(10) a merchant. The Lister family were Quakers. At the age of 11 Joseph Lister was sent to school in Tottenham. Then in 1844 when he was 17 Lister went to University College London. Lister excelled at his studied and he passed his medical degree in 1852. In 1856 Lister….
(11) assistant surgeon at Edinburgh Royal University. Later he married Agnes Syme. They did not have children.
In 1860 Joseph Lister moved to Glasgow ….
(12) that time it was common for injuries to become infected after surgery but Lister thought of an answer. In 1865 Louis Pasteur published his theory that putrefaction is caused by germs. Lister tried treating injuries with carbolic acid and found that it was effective in preventing infection. In 1867 Joseph Lister published papers in the medical journal The Lancet, describing his discovery. As a result of the method invented by Joseph Lister rates of death from infection dropped dramatically. Gradually his methods were adopted around the world.
In 1869 Lister moved back to Edinburgh. In 1877 he moved to London. However Lister lost his wife in 1892. In 1893 Lister retired from surgery. Meanwhile Joseph Lister had become very famous. In 1883 he was made a baronet and in 1897 he was ….
(13) Baron Lister of Lyme Regis. In 1895 Lister was made president of the royal Society (a scientific organization). In 1907 aged 80 Lister was given the Freedom of the City of London. However in 1908 Lister moved to Walmer in Kent. Joseph Lister died on 10 February 1912. He was 84 Lister was buried in Hampstead.

11.
a. who
b. whom
c. which
d. whose
e. who has

Jawaban : A

12.
a. is
b. am
c. are
d. where
e. was

Jawaban : D

13.
a. become
b. becomes
c. became
d. becoming
e. becometh

Jawaban : C

14.
a. in
b. on
c. at
d. under
e. for

Jawaban : C

15.
a. make
b. makes
c. making
d. made
e. madding

Jawaban : D

Read this text for questions number 16 to 17!

16. What kind of poster above?
a. Environmental
b. Educational
c. Commercial
d. Advertisement
e. Entertainment

Jawaban : A

17. What is the purpose above?
a. To promote new product.
b. To save energy.
c. To promote educational program.
d. To encourage people to save energy they used.
e. to show how many energy used.

Jawaban : A

Halaman 2 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved