Kunci Jawaban SMP
Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban Semester Genap
Soal merupakan bagian dari Semester Genap Kurikulum Merdeka. Soal dan kunci jawaban menjadi sarana siswa belajar.
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Contoh soal dan kunci jawaban latihan soal bahasa Inggris Kelas 8 SMP.
Soal merupakan bagian dari Semester Genap Kurikulum Merdeka.
Soal dan kunci jawaban menjadi sarana siswa belajar.
Masing-masing pertanyaan sudah disediakan kunci jawaban.
Siswa belajar dengan latihan soal dari contoh soal materi mata pelajaran Bahasa Inggris.
Siswa belajar dengan contoh soal latihan yang disiapkan dari ragam pertanyaan tersebut.
Latihan dilakukan siswa guna mempersiapkan diri menghadapi Ulangan, UTS UAS.
Siswa atau orangtua bisa melihat kunci jawaban ini sebagai alternatif jawaban.
Berikut ini kunci jawaban soal bahasa Inggris Kelas 8 SMP Kurikulum Merdeka Semester Genap.
[Cek Berita dan informasi kunci jawaban SMP klik di Sini]
1. Which sentence is in the simple past tense?
a. She has been studying for two hours.
b. I will study tomorrow morning.
c. They visited their grandparents last weekend.
d. He is studying for the exam.
Jawaban: C
2. What is the superlative form of the adjective “funny”?
a. Funnier
b. Funnyest
c. Most funny
d. Funniest
Jawaban: D
3. Which one is an irregular verb?
a. Walk
b. Watch
c. Take
d. Talk
Jawaban: C
4. What is the correct form of the verb “to do” in the third person singular, present tense?
a. Do
b. Does
c. Did
d. Doing
Jawaban: B
5. What is the antonym of the word “calm”?
a. Quiet
b. Agitated
c. Relaxed
d. Peaceful
Jawaban: B
6. Which one is the correct sentence of present continuous tense?
A. I reading in the library right now
B. I am reading in the library yesterday
C. I am reading in the library right now
D. I am read in the library right now
Jawaban: C
7. Teacher : You can wash your hand at the back yard of the school
Students : Sir, What is wash in Bahasa Indonesia?
Teacher : oh it is . . . . in Indonesia
A. Memasak
B. Memancing
C. Menonton
D. Mencuci
Jawaban: D
8. Notice: "Don't use the toilet. It's being repaired"
What should we do after reading the notice?
A. Use the toilet on purpose
B. Help repair the toilet
C. Use another toilet
D. Keep the toilet clean
Jawaban: C
9. Dani : May I borrow your pen, Rio?
Rio : … I am using it.
A. Yes, please
B. Sure, you may
C. I am so sorry
D. Of course
Jawaban: C
10. Beni said, “Yes, thanks Julie. May I use your bicycle again tomorrow?”
What does he express?
A. He asks for help
B. He offers help
C. He does not need help
D. He refuses help
Jawaban: A
11. Aries : I have three erasers, but two are enough for me. Do you want to have the other one?
Iqbal: Oh thank you, but …
A. I am not sure. I can’t use it
B. I don’t need that. I still have one actually
C. Of course, I need more pencils
D. No problem, you may take it
Jawaban: B
12. Rina : Are you drinking a cup of iced-tea?
Joko : Yes, I am.
Rina : … one more for me?
Joko : Yes, sure.
A. Do you buy
B. Will you buy
C. Must you buy
D. May you buy
Jawaban: B
13. Stevi : What a delicious sausage!
Morgan : Thank you, Stevi.
Stevi : …
Morgan : Sure, help yourself.
Stevi : Thanks, Morgan.
Morgan : Don’t mention it.
A. Can I try it?
B. May I help you?
C. May I have another?
D. Did you cook it yourself?
Jawaban: A
The text is for questions 14 - 15.
Redwood trees are the largest and the oldest living growing in California, USA. They can be more than a hundred meters tall.
These giant redwoods have a very thick trunk. Twenty men with arms outstretched cannot even circle them. Some of the living redwoods started growing 3,500 years ago.
14. How high can a redwood tree be?
A. More than 100 meters tall
B. 100 km tall
C. 100 centimeters tall
D. Less than 100 meters tall
Jawaban: A
15. Which one is not true about redwood?
A. It is the largest and the oldest living in California
B. It is more than a hundred meters tall
C. It has a very thick trunk
D. It started growing three thousand years ago
Jawaban: D
16. Which one is a preposition?
a. Sing
b. With
c. Happy
d. Fast
Jawaban: B
17. What is the correct form of the verb “to be” in the second person singular, past tense?
a. Am
b. Is
c. Are
d. Were
Jawaban: D
18. What is the plural form of the noun “child”?
a. Childs
b. Childies
c. Children
d. Childen
Jawaban: C
19. What is the comparative form of the adverb “quickly”?
a. Quicklier
b. Quickliest
c. More quickly
d. Most quickly
Jawaban: C
20. Which sentence is in the past continuous tense?
a. She will be studying tonight.
b. They have been swimming for an hour.
c. He was playing football when it started to rain.
d. I had finished my work before she arrived.
Jawaban: C
(*)
Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW DI SINI
Ikuti Terus Berita Terupdate Seputar Kalbar Hari Ini Di sini
Kurikulum Merdeka
kunci jawaban soal bahasa Inggris Kelas 8 SMP
kunci jawaban soal Kelas 8 SMP
Kunci Jawaban Soal Bahasa Inggris
kunci jawaban SMP
kunci jawaban
soal bahasa Inggris Kelas 8 SMP
Soal Bahasa Inggris
Soal Kelas 8 SMP
Kelas 8 SMP
Bahasa Inggris
45 Soal Pilihan Ganda Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
45 Soal & Jawaban Essay Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
45 Soal dan Jawaban Essay Fiqih Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Fiqih Kelas 9 Lengkap Kunci Jawaban 2025 |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Alquran Hadits Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.