Kunci Jawaban SMP
Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 8 SMP Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban Semester Genap
Soal merupakan bagian dari Semester Genap Kurikulum Merdeka. Soal dan kunci jawaban menjadi sarana siswa belajar.
Jawaban: B
13. Stevi : What a delicious sausage!
Morgan : Thank you, Stevi.
Stevi : …
Morgan : Sure, help yourself.
Stevi : Thanks, Morgan.
Morgan : Don’t mention it.
A. Can I try it?
B. May I help you?
C. May I have another?
D. Did you cook it yourself?
Jawaban: A
The text is for questions 14 - 15.
Redwood trees are the largest and the oldest living growing in California, USA. They can be more than a hundred meters tall.
These giant redwoods have a very thick trunk. Twenty men with arms outstretched cannot even circle them. Some of the living redwoods started growing 3,500 years ago.
14. How high can a redwood tree be?
A. More than 100 meters tall
B. 100 km tall
C. 100 centimeters tall
D. Less than 100 meters tall
Jawaban: A
15. Which one is not true about redwood?
A. It is the largest and the oldest living in California
B. It is more than a hundred meters tall
C. It has a very thick trunk
D. It started growing three thousand years ago
Jawaban: D
16. Which one is a preposition?
a. Sing
b. With
c. Happy
d. Fast
Jawaban: B
17. What is the correct form of the verb “to be” in the second person singular, past tense?
a. Am
b. Is
c. Are
d. Were
Jawaban: D
18. What is the plural form of the noun “child”?
a. Childs
b. Childies
c. Children
d. Childen
Jawaban: C
19. What is the comparative form of the adverb “quickly”?
a. Quicklier
b. Quickliest
c. More quickly
d. Most quickly
Jawaban: C
20. Which sentence is in the past continuous tense?
a. She will be studying tonight.
b. They have been swimming for an hour.
c. He was playing football when it started to rain.
d. I had finished my work before she arrived.
Jawaban: C
(*)
Dapatkan Informasi Terkini dari Tribun Pontianak via SW DI SINI
Ikuti Terus Berita Terupdate Seputar Kalbar Hari Ini Di sini
Kurikulum Merdeka
kunci jawaban soal bahasa Inggris Kelas 8 SMP
kunci jawaban soal Kelas 8 SMP
Kunci Jawaban Soal Bahasa Inggris
kunci jawaban SMP
kunci jawaban
soal bahasa Inggris Kelas 8 SMP
Soal Bahasa Inggris
Soal Kelas 8 SMP
Kelas 8 SMP
Bahasa Inggris
45 Soal Pilihan Ganda Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
45 Soal & Jawaban Essay Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
45 Soal dan Jawaban Essay Fiqih Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Fiqih Kelas 9 Lengkap Kunci Jawaban 2025 |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Alquran Hadits Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.