Bahasa Jawa
Soal Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 2 Materi Belajar Buku Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban
Terdiri dari soal pilihan ganda dalam pembahasan untuk meningkatkan kemampuan siswa terhadap materi pelajaran.
Jawaban : C
6. Sembah raga, cipta, jiwa lan rasa diarani .....
a. panca sembah
b. catur sembah
c. tri sembah
d. dwi sembah
e. sapta sembah
Jawaban : A
7. Tibane swara ing pungkasan gatra ing tembang diarani......
a. guru lagu
b. guru wilangan
c. guru gatral
d. guru seni
e. saka guru
Jawaban : C
8. Guru lagu lan guru wilangane tembang gambuh, gatra pungkasan yaiku......
a. 8i
b. 8a
c. 8o
d. 8u
e. 8e
Jawaban : A
9. Tegese larik: samengko ingsun tutur yaiku6
a. saiki tak domongi
b. saimi takresiki
c. saiki taktulis
d. saiki tak kandhani
Jawaban : A
10. Sekar gambun ping catur, larik sateruse.....
a. kadaluwarsa katutuh
b. kapatuh pan dadi awon
c. kang cinatur polah kang kalantur
d. tanpa tutur katula=tula katal
e. pitutur bener iku
Jawaban : C
11. Larik sing tegese:Elinga bakal tekan wektune
a. Den gambuh ing pitutur
b. Marang kanca rukun sih satuhu
c. Aja sira ngendelke lamun kinasih
d. Engeta ing kalanipun
e. Duk prapta saking ing dhukoh
Jawaban : D
Baca juga: Rangkuman Materi PPKN Kelas 5 SD Semester 2 Kurikulum Merdeka Unit Pembelajaran 4 Negaraku Indonesia
12. Larik sing tegese:Elinga bakal tekan wektune
a. Den gambuh ing pitutur
b. Marang kanca rukun sih satuhu
c. Aja sira ngendelke lamun kinasih
d. Engeta ing kalanipun
e. Duk prapta saking ing dhukoh
Jawaban : D
Bahasa Jawa
Semester 2
Belajar Buku Kurikulum Merdeka
Soal Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 2
kelas 11 semester 2
ulangan atau ujian sekolah
soal latihan
latihan
50 JAWABAN Bahasa JAWA Kelas 12 Semester 1 Pilihan Ganda Siap Hadapi Ulangan dan Ujian |
![]() |
---|
JAWABAN Bahasa Jawa Kelas 12 Semester 1, Pilihan Ganda 40 Latihan Soal Ulangan dan Ujian Sekolah |
![]() |
---|
40 JAWABAN Soal TKA Bahasa Jawa Kelas 6 Soal Pilihan, Siap Ulangan dan Ujian Sekolah |
![]() |
---|
40 JAWABAN Soal Pilihan Bahasa Jawa Kelas 11 Semester 1 K Merdeka, Siap Hadapi Ulangan dan Ujian |
![]() |
---|
30 JAWABAN Soal Wulangan Bahasa Jawa Kelas 4 SD Pilihan Ganda dan Essay Siap Hadapi Ulangan - Ujian |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.