Kunci Jawaban
SOAL Sumatif Pilihan Ganda, Essai dan Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 4 SD Kurikulum Merdeka
Tujuan soal pelajaran Bahasa Inggris ini melatih siswa dan siswi Kelas 4 SD guna menjadi referensi belajar.
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID- Simak pembahasan soal dan kunci jawaban Bahasa Inggris Kurikulum Merdeka Kelas 4 SD berikut ini.
Bagi guru dan orangtua bisa melatih siswa dan anaknya untuk menghadapi soal-soal Bahasa Inggris di rumah dan sekolah.
Tujuan soal pelajaran Bahasa Inggris ini melatih siswa dan siswi Kelas 4 SD guna menjadi referensi belajar.
Kamu juga simak kunci jawaban dan soal mata pelajaran lainnya di >> Tribun Potianak <<
Berikut prediksi soal Bahasa Inggris dan kunci jawaban yang digunakan untuk Sumatif Akhir Semester Kelas 4 SD berbasis Kurikulum Merdeka.
• Soal Isian Agama Katolik Kelas 4 SD dan Kunci Jawaban Ulangan UTS UAS Kurikulum Merdeka
Pilihan Ganda
1. X: Where is the round table?
Y: It is ... of the room.
a. corner
b. in the middle
c. in front of
d. beside
jawaban: b. in the middle
2. A refrigerartor is in the .... of the room.
a. middle
b. under
c. corner
d. near
jawaban: c. corner
3. The fridge is ..... the door.
a. beside
b. near
c. in front of
d. under
jawaban: b. near
4. There are some ... on the shelf.
a. stove
b. pan
c. basket
d. bowls
jawaban: d. bowls
The text is for questions no 5-6
Fill in the missing words!
Sasa is cooking noodle in the kitchen. She is .... (5) on the gas stove. It just needs 5 minutes to cook the noodle. Sasa likes noodle very much. It is .... (6) food.
5. She is .... (5) on the gas stove.
a. playing
b. talking
c. turning
d. putting
jawaban: c. turning
• Soal Pilihan Ganda Agama Islam Kelas 4 SD dan Kunci Jawaban Ulangan UTS UAS Kurikulum Merdeka
6. It is .... (6) food.
a. sweet
b. hot
c. bitter
d. delicious
jawaban: d. delicious
7. Maria is a diligent student. She always .... early in the morning.
a. get up
b. gets up
c. getting up
d. got up
jawaban: b. gets up
8. X: .... they good football players?
Y: Yes, they are.
a. Are
b. Do
c. Does
d. Is
jawaban: a. Are
9. The children are singing the song while ... their hands.
a. stepping
b. clapping
c. hooding
d. waving
jawaban: b. clapping
10. 27
What number is it? It is number......
a. Twenty five
b. Twenty six
c. Twenty seven
d. Twenty eight
jawaban: c. Twenty seven
• Soal Essay PPKN Kelas 4 SD dan Kunci Jawaban Ulangan UTS UAS Kurikulum Merdeka
11. What is fifteen plus eight? It is....
a. twenty two
b. twenty three
c. twenty four
d. twenty five
jawaban: b. twenty three
12. The .... month is June.
a. fifth
b. sixth
c. seventh
d. eight
jawaban: b. sixth
13. The month between August and October is....
a. June
b. July
c. September
d. November
jawaban: c. September
The text is for number 14-16
My class are having picnic on the beach. It is sunny day. The sun is shining brightly. The waves break on the sand. Some of my friends are swimming in the shallow water. Some of them are playing volley ball on the sand. I am sitting under the tree and enjoying iced tea.
14. X: Where are the student going to have a picnic?
Y: They are going to the.....
a. mountain
b. beach
c. zoo
d. museum
jawaban: b. beach
15. X: How is the weather?
Y: It is.....
a. cold day
b. foggy
c. sunny day
d. cloudy
jawaban: c. sunny day
16. X: ......
Y: I am sitting under the tree.
a. What are you doing?
b. What is he doing?
c. What is she doing?
d. What am I doing?
jawaban: a. What are you doing?
17. V I L E T E S I O N
A. Telesiovin
B. Televisión
C. Viletesion
D. Vitelesion
Jawaban: B. Television
18. My Father wears a ..... in the hand.
A. Spoon
B. Watch
C. Plate
D. Doll
Jawaban: B. Watch
19. My mother keeps fruits, meat and vegetables fresh in the .....
A. Stove
B. Cupboard
C. Freezer
D. Pail
Jawaban: C. Freezer
20. We use .... to drink.
A. Spoon
B. Plate
C. Glass
D. Frok
Jawaban: C. Glass
• Soal Isian IPS Kelas 4 SD dan Kunci Jawaban Ulangan UTS UAS Kurikulum Merdeka
Essay
B. In this section, please write down the right answer for the questions!
21. This year is 2023. Diana was born in 2011. How old is she?
Jawaban: 12 years old
22. The boys playing footbal in the ….
Jawaban: field
23. A: ….. he play football every day?
B: Yes, he does.
Jawaban: Does
24. She …. studying at the library.
Jawaban: is
25. Catching the thief is a duty of ….
Jawaban: police
26. Roni got a bad mark at school. He looks …..
Jawaban: sad
27. Me and my sister always …. every night.
Jawaban: study
28. Sintia got many gifts on her birthday. She feels so …
Jawaban: happy
29. A : Does Mrs Carla have a son ?
B : No, ….
Jawaban: she does not
30. He does not like the pizza because it is …. (pedas)
Jawaban: spicy
(*)
Cek Berita dan Artikel Mudah Diakses di Google News
50 Soal dan Jawaban PTS Fisika Kelas 12 SMA Semester Ganjil Kurikulum Merdeka Tahun 2025 |
![]() |
---|
50 Soal dan Jawaban PTS Fisika Kelas 11 SMA Semester Ganjil Kurikulum Merdeka Tahun 2025 |
![]() |
---|
50 Soal dan Jawaban PTS Fisika Kelas 10 SMA Semester Ganjil Kurikulum Merdeka Tahun 2025 |
![]() |
---|
50 Soal dan Jawaban PTS Prakarya Kelas 12 SMA Semester Ganjil Kurikulum Merdeka Tahun 2025 |
![]() |
---|
50 Soal dan Jawaban PTS Prakarya Kelas 11 SMA Semester Ganjil Kurikulum Merdeka Tahun 2025 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.