Kunci Jawaban SMP
15 Kunci Jawaban Pilihan Ganda Soal Bahasa Jawa Kelas 7 SMP Kurikulum Merdeka untuk Ulangan UTS UAS
Latihan soal akan membantu siswa memahami isi materi pelajaran. Dampaknya membuat siswa percaya diri mengisi soal Ulangan, UTS maupun UAS.
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Simak 15 kunci jawaban pilihan ganda soal bahasa Jawa Kelas 7 SMP Kurikulum Merdeka.
Soal merupakan contoh bagi siswa untuk belajar.
Siswa dapat belajar meningkatkan kemampuan akademik.
Latihan soal akan membantu siswa memahami isi materi pelajaran.
Dampaknya membuat siswa percaya diri mengisi soal Ulangan, UTS maupun UAS.
Adanya kunci jawaban akan mempermudah siswa belajar.
Berikut ini kunci jawaban bahasa Jawa Kelas 7 SMP Kurikulum Merdeka Semester 1 dan kunci jawaban yang disadur dari beragam sumber.
[Cek Berita dan informasi kunci jawaban SMP klik di Sini]
• Kunci Jawaban Soal Bahasa Jawa Kelas 7 SMP Kurikulum Merdeka Bahan Belajar Ulangan UTS UAS
1. Ibune Laksmana asmane ....
a. Dewi Kekayi
b. Dewi Sukasalya
c. Dewi Sumitrawati
d. Dewi Sinta
Jawaban: C
2. Sing dadi ratu ing Ayodya Barata dudu Rama, amarga ....
a. Barata minangka putrane Prabu Dasarata sing paling tuwa.
b. Ramawijaya minangka putra sing pambarep kudu dibuwang urip ing tengah alas.
c. Prabu Dasarata ditagih janji Dewi Kekayi sadurunge dipundhut garwa manawa putra keturunane sing bakal dadi ratu ing Ayodya.
d. Ramawijaya wus nindakake kesalahan, saengga kudu diukum buwang urip ing tengah alas.
Jawaban: C
3. Dewi Sukasalya ibune Rama mongkog batine, amarga ....
a. Rama Wijaya kudu urip ing tengah alas
b. Rawa Wijaya didherekake keng rayi Leksmana
c. Rama Wijaya kanthi lila legawa masrahake dhampar keprabon minangka bukti bektine marang ingkang rama.
d. Barata kasil ngusir Rama Wijaya saka kraton lan urip ing tengah alas.
Jawaban: C
4. Basa ngoko kang kacampuran tembung krama inggil utawa tembung krama
andhap diarani ....
a. basa ngoko lugu
b. basa ngoko alus
c. basa krama lugu
d. basa krama alus
Jawaban: B
5. Bu Guru : Lho Ran, Bapakmu ki nyambut gawe apa ta?
Rani : ....
Jawaban sing trep tumrap Rani miturut unggah-ungguhe yaiku....
a. Bapakku nyambut gawe ing kejaksaan
b. Bapakku kerja neng kejaksaan
c. Bapak kula ngasta wonten kejaksaan
d. Bapakku ora nyambut gawe
Jawaban: C
• Kunci Jawaban Soal Essay SKI Kelas 7 SMP Kurikulum Merdeka Bahan Belajar Ulangan UTS UAS
6. Bocah kok saben dina "dhuwat-dhuwit" Bae.
Maksude bocah mau seneng...
A. Njaluk Dhuwit
B. Dolanan Dhuwit
C. Njaluk Dhuwit
D. Ngentekke Dhuwit
Jawaban: A
7. Objek wisata Pesisir Pulo Merang manggon ing dhaerah ....
a. Kecamatan Pesanggaran Banyuwangi
b. Kecamatan Grajagan Banyuwangi
c. Kecamatan Banyuglugur Situbondo
d. Kecamatan Puger Jember
Jawaban: A
8. Diarani Pulo Merah amarga ....
a. Tekstur lemahe werna abang
b. Tanduran sing urip ing pulo mau godhonge werna abang
c. Banyu segara ing sakiwa tengene pulo wernane abang
d. Digunakake kanggo upacara makiyis dening panganut Hindu
Jawaban: A
9. Pada ka-1 ing wacan dhuwur miturut struktur teks dheskriptif diarani
perangan....
a. klasifikasi
b. dhefinisi
c. dheskripsi bagian
d. simpulan
Jawaban: A
10. Dene perangan dheskripsi bagian ing wacan dhuwur dituduhake pada ....
a. kapisan
b. kapindho
c. katelu
d. kapapat
Jawaban: D
• 15 Kunci Jawaban Soal SKI Kelas 7 SMP Kurikulum Merdeka Bahan Belajar Ulangan UTS UAS
11. Objek wisata Pesisir Pulo Merah wiwit kawentar sawise dikenalake lumantar ajang lomba balap sepedhah ”Banyuwangi Tour de Ijen”. Kegiatan mau dianakake tahun ....
a. 1990
b. 2010
c. 2012
d. 2014
Jawaban: C
12. Pembangunan objek wisata Pulo Merah ditindakake nalika pemerintahan ....
a. Bupati Azwar Anas
b. Ratna Ani Lestari
c. Samsul Hadi
d. HT Purnomo Sidik
Jawaban: A
13. Ing ngisor iki efek positif dibukake objek wisata Pulo Merah tumrap masyarakat sakiwa tengene, kajaba ....
a. Masyarakat bisa mbukak warung ing sakiwa tengene objek wisata.
b. Masyarakat bisa masarake asil kerajinane kanggo souvenir para wisatawan.
c. Masyarakat bisa mbangun omahe saka asil ngedol pekarangane marang investor asing
d. Masyarakat pangasilan saben dinane bisa mundhak, lan luwih sejahtera.
Jawaban: C
Wacanen kanthi permati!
Mendhung Ing Ayodya
”...Rikala Dewi Kekayi dipunpundhut garwa dening Prabu Dasarata, Dewi
Kekayi duwe panjaluk menawa mbesuk kudu putrane sing dadi ratu ana ing
Ayodya.
Nalika Barata wis diwasa, Dewi Kekayi nagih janji. Rama putra Prabu
Dasarata sing mbarep katundhung lunga saka Ayodya lan nindakake urip ing alas.
Langit ing kraton Ayodya pindha katutup mendhung, Dewi Sukasalya ibune Rama sanadyan sungkawa, ana uga rasa mongkog ing batin, dene kang putra Rama Wijaya netepi darmaning satriya, nglilakake dhampar keprabon kanthi legawaning ati, minangka tandha bektine marang kang rama.
Mangkono uga Laksmana putrane Dewi Sumitrawati, kang setya marang Raden Rama Wijaya
minangka sedulur sepuh....”
14. Garwane Prabu Dasarata sing paling tuwa paring asma ....
a. Dewi Kekayi
b. Dewi Sukasalya
c. Dewi Sumitrawati
d. Dewi Sinta
Jawaban: B
15. Ibune Barata asmane ....
a. Dewi Kekayi
b. Dewi Sukasalya
c. Dewi Sumitrawati
d. Dewi Sinta
Jawaban: A
• Kunci Jawaban Kurikulum Merdeka Soal Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 7 SMP
(*)
Kurikulum Merdeka
kunci jawaban bahasa Jawa Kelas 7 SMP
kunci jawaban Kelas 7 SMP
Kunci Jawaban Bahasa Jawa
kunci jawaban SMP
kunci jawaban
soal bahasa Jawa Kelas 7 SMP
Soal Kelas 7 SMP
soal bahasa jawa
Kelas 7 SMP
Bahasa Indonesia
Ulangan
UAS
UTS
45 Soal Pilihan Ganda Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
45 Soal & Jawaban Essay Sejarah Kebudayaan Islam Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
45 Soal dan Jawaban Essay Fiqih Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Fiqih Kelas 9 Lengkap Kunci Jawaban 2025 |
![]() |
---|
45 Soal Pilihan Ganda Alquran Hadits Kelas 9 Kurikulum Merdeka 2025 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.