Bahasa Inggris Kelas 7

SOAL Bahasa Inggris Kelas 7 dan Kunci Jawaban Ujian Sekolah Semester 1 Kurikulum Merdeka

Seluruh siswa bisa mempelajari seluruh soal yang diberikan dan sudah dilengkapi dengan kunci jawaban sebagai pembelajaran.

Editor: Madrosid
Kolase Tribunpontianak.co.id / sid / google
Pembahasan soal ujian sekolah pada Bahasa Inggris kelas 7 lengkap dengan kunci jawaban sebagai panduan dalam belajar. 

TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Berikut sejumlah soal Bahasa Inggris kelas 7 lengkap dengan kunci jawaban sebagai panduan dalam belajar untuk mempersiapkan diri menghadapi ujian sekolah.

Pembelajaran soal ini akan sangat cocok sekali dipelajari untuk mempersiapkan diri menghadapi ujian pada semester 1.

Sehingga persiapan ujian pada semester 1 akan semakin kuat lagi.

Seluruh siswa bisa mempelajari seluruh soal yang diberikan dan sudah dilengkapi dengan kunci jawaban sebagai pembelajaran.

Soal Bahasa Inggris Kelas 7

1. What time is it?
A. ten o’clock
B. ten past ten
C. a half past ten
D. ten to ten

Jawaban : D

Baca juga: CONTOH Soal PPPK Guru Kompetensi Teknis Semua Mata Pelajaran Lengkap Apa Itu Kompetensi Teknis Guru?

2. Indra : Why are you holding your stomach? What’s the matter, Indah?
Indah : I have a … I ate too many chilies.
Indra : Let’s go to the medical room now.
Indah: O.K.
A. toothace
B. headache
C. backache
D. stomachache

Jawaban : D

3. Erlin : Morning, dad.
Mr. Ad : Morning, dear. Your right eye is red. Are you all right?
Erlin : I have … dad.
Mr. Ad : Don’t rub it. Let me put eye drops in your eyes.
Erlin : Thanks, dad.
A. sore throat
B. sore eye
C. backache
D. headache

Jawaban : B

4. Nana : Rama, I’ve been waiting for half an hour. Why are you late?
Rama : … I have a flat tire.
A. Thanks
B. No problem
C. I’m sorry
D. Det well soon

Jawaban : C

5. Edwin : Erlin, could you accompany me to a bookstore?
Erlin : Certainly.
Edwin : ….
Erlin : Nevermind.
A. I’m sorry
B. You’re wellcome
C. Thank you
D. Very well, thanks.

Jawaban : A

6.  My father ... a staff in the post office. He usually goes

there by bus

A.    is
B.    was not
C.   was
D.   is not

Jawaban : C

7. The children play the yard. They ... always happy.

A. am
B. were
C. is d
D. are

Jawaban : D

Baca juga: Kunci Jawaban Kurikulum Merdeka Matematika Kelas 7 SMP Halaman 183 - 184 Pengayaan

8. Which one expression Showing care/Sympathy in Informal situation...

A. What a shame
B. I was deeply sorry to hear that you're sick
C.  I'm extremely sorry to hear that
D. You must be very upset

Jawaban : A

9. I and my mother ... for our breakfast in the kitchen everymorning.

A. cooks
B. cooking
C. cook
D. cooked

Jawaban : C

10... a football player, but my friends ... futsal players. We practice every afternoon in a different place.

A.    am, were
B.    was, were
C.   was, are
D.   am, are

Jawaban : D

11. Anna : I cannot find my brother. He was just here.

Officer : What does he look like?Anna : He's quite short. He has navy-cut hair.The underlined expression is used to ask about one’s . . .

A.    personalities
B.    appearance
C.   behavior
D.   habit

Jawaban : B

12. Mention types of pronoun..

A.  Subjective, Objective, Demonstrative pronoun, Possesive Adjective, Possesive Pronoun
B. Subjective, Objective, Personal Adjective, Possesive Pronoun
C. Subjective, Objective, Possesive Adjective, Personal Pronoun
D. Subjective, Objective, Possesive Adjective, Possesive Pronoun

Jawaban : A

13. She and he ... happy. I wish them all the best today.

A.are
B. am
C. were
D. is

Jawaban : A

14. I have a friend, his name is Nino. ______is a 15 years old.

A. He
B. Him
C. Her
D. She

Jawaban : A

15. Hi, I am Sarah Jenny. My friends call_______Sarah.

A. Me
B. She
C. I
D. You

Jawaban : A

The text is for questions 1 and 2.
Tyas : Hello, Ratih. (1)..... ?
Ratih : Hi, Tyas. I'm doing Ok. And you?
Tyas : As you see, I'm very well. Do you still study from home?
Ratih : Sure, I do. By the way I have to go home now.
Tyas : Ok. (2) ....
Ratih : Bye. Just keep your health.

16.     ....

A.   Who are you
B.   How do you do
C.   Who is going with you
D.   How is everything with you

Jawaban : B

17.     ....

A.   Don't mention it
B.   It's my pleasure
C.   Good bye
D.   So do we

Jawaban : B

18. Kate : we’ll have a long holiday next month. What are you going to do in this holiday?

Yani : …………………………..
Kate : I hope you have a nice trip.
Complete the dialogue above.

a. I’m thinking of going to Bali
b. Sorry, I can’t tell you
c. It’s not your business
d. I don’t know what to do

Jawaban : A

19. Andi : I feel tired and I feel dizzy.

Dewi : I think……… and don’t leave the bed if it is not necessary.

a. You must sing
b. You should lie down and have some rest
c. I will take you to the hospital
d. I must take some rest too

Jawaban : D

20. Cathrine : Do you like watching movies?

Nadine : ………………………..
Cathrine : What is your favorite movie?
Nadine : My favorite movie is Ayat – Ayat Cinta
The suitable expression to complete the dialogue is?

a. I love watching movies
b. I dislike watching movie
c. I hate watching movie
d. It’s not my favorite one

Jawaban : A

21. Alex : How do you feel about this omelet?

Bram : It is very tasty. I like this food.
Alex : I agree with you.
From the dialogue we know that ……….

a. Alex dislike the omelet
b. Bram doesn’t like omelet
c. Bram loves omelet, while Alex hate it
d. Bram and Alex likeS omelet

Jawaban : C

Text for number 22 and 23

Arman : Hello Mansyur. How are you?
Mansyur : I am fine, and you?
Arman : I am fine too. What a surprise to meet you here. What are you doing here? Are you on vacation?
Mansyur: Yes, oups. That’s the whistle for my train. See you!
Arman : ….

22. Where does the conversation take place?
A. in the claasroom
B. at the library
C. at the bus station
D. at the rallway station

Jawaban : C

23. Which one that suitable to fill in the blank of dialogue?
A. certainly
B. fine
c. Bye, take care
d. fine

Jawaban : C

24. Which one of the following expressions is regarded as greeting?
A. Thank you
B. I’m fine, thanks
C. Good morning
D. Good bye

Jawaban : C

25. Mother : Have a nice dream, my honey
Son : ….
A. Take care, mom
B. I’m happy
C. Have a nice dream, mom
D. See you, mom

Jawaban : A

26. Ratno : Mom, this is Tio, my classmate. Rio, this is my Mother.
Ratno’s mother : Nice to meet you , Rio
Rio : ….
A. I am fine
B. Thank you
C. Good bye
D. Nice to meet you, too

Jawaban : D

Read the dialog carefully to answer number 27, 28, 29, and 30.

Mr. Kardi, Biology teacher is going to the laboratory , meets Wahyu at break time.
Wahyu : Good morning , sir
Mr. Kardi : Good morning Wahyu, why are you in hurry ?
Wahyu : I am going to library ,sir. I want to borrow some books to read.
Mr. Kardi : Great, How diligent you are !
Wahyu : thank you, sir. Sorry, I must go now. See you
Mr. Kardi : see you.

27. Where does the dialog take place?
A. In the library
B. In the laboratory
C. In the canteen
D. At school

Jawaban : D

28. When do you think the dialog happen?
A. in the afternoon.
B. in the evening.
C. in the morning.
D. in the night

Jawaban : C

29. Where is Mr. Kardi going?
A. to office
B. to laboratory
C. to class-room
D. to staff office

Jawaban : B

30. Where is Wahyu going?
A. to library
B. to laboratory
C. to canteen
D. to parking lot

Jawaban : A

Cek berita dan artikel lain seputar ujian sekolah akses mudah melalui Google News

Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved