Soal Kelas 5
30 Contoh Soal Bahasa Jawa Kelas 5 SD/MI Ulangan Semester 2 Tahun 2023 Lengkap Kunci Jawaban UAS/PAT
Semakin banyak kamu benar dalam menjawab pertanyaan menunjukan tungkat pemahaman yang baik akan materi Bahasa Jawa kelas 5.
18. Crita rakyat sing asale saka Jawa Barat, yaiku ...
a. Sangkuriang c. Jaka Tingkir
b. Jaka Tarub d. Jaka Kendhil
Jawab: a
19. Ki Hajar Dewantara ngedegake Sekolah Taman Siswa ing kutha ...
a. Semarang c. Solo
b. Jakarta d. Yogyakarta
Jawab: d
20. wacane …
a. Dhoni tuku klambi biru.
b. Roni tuku klambi biru.
c. Roni tuku kaos biru.
d. Dhoni tuku kaos biru.
Jawab: b
21. Nalika maca geguritan/puisi, perangan-perangan kang kudu digatekake iku yaiku kasebut ing ... ngisor iki, kejaba ...
a. informasi c. ekspresi
b. lafal d. irah-irahan
Jawab: d
22. Crita rakyat sing turun-temurun lan kanggo ngelipur/menghibur ati arane ...
a. dongeng c. geguritan
b. cerkak d. sejarah
Jawab: a
23. Crita kedadean gunung Tangkuban Perahu kalebu jinise crita ...
a. sage c. legenda
b. fabe; d. mite
Jawab: c
24. Wit gedhang jenenge debog. Yen wit krambil jenenge ...
a. pucang c. glugu
b. lung d. tebon
Jawab: c
25. Simbah nembe mriksakaken ... dhateng Puskemas.
a. padharanipun c. untune
b. mripate d. sikile
Jawab: a
26. Guru gatrane tembang maskumambang ana ...
a. 4 c. 6
b. 5 d. 7
Jawab: a
27. Bu bidhan (priksa) pasien sing ngandhut.
a. dipriksani c. mriksakake
b. dipriksa d. mriksa
Jawab: d
28. Manawa wangsulane/jawabane “iya”, pitakon kang mathuk/cocok yaiku ...
a. Pira regane tas iki? c. Sapa jenenge bapakmu?
b. Apa omahmu ing Kebumen? d. Kapan kowe sunat?
Jawab: b
29. Crita kang ora kalebu dongeng yaiku ....
a. Perang Diponegoro c. Keong Mas
b. Kancil Nyolong Timun d. Buta Ijo
Jawab: a
30. Crita kewan-kewan kang bisa ngomong kaya manungsa, diarani ...
a. sage c. legenda
b. mite d. fabel
Jawab: d
Cek berita dan artikel mudah diakses di Google News
Bahasa Jawa
Soal Kelas 5
Kelas 5 SD
2023
soal bahasa jawa kelas 5 semester 2 kurikulum 2013
soal ulangan harian bahasa jawa kelas 5 semester 2
soal bahasa jawa kelas 5 semester 2 pdf
lks bahasa jawa kelas 5 semester 2
soal pat bahasa jawa kelas 5 semester 2
materi bahas
40 Soal Agama Kristen Kelas 5 SD Semester 1 K Merdeka Lengkap Kunci Jawaban Soal Ulangan/Ujian Agama |
![]() |
---|
40 Soal Agama Katolik Kelas 5 SD Semester 1 K Merdeka Lengkap Kunci Jawaban Soal Ulangan/Ujian Agama |
![]() |
---|
50 Soal Agama Islam Kelas 5 SD MI Semester 1 K Merdeka Lengkap Kunci Jawaban Soal Ulangan/Ujian PAI |
![]() |
---|
50 Soal Bahasa Jawa Kelas 5 SD Semester 1 K Merdeka Lengkap Kunci Jawaban Soal Ulangan/Ujian B Jawa |
![]() |
---|
50 Soal Bahasa Inggris Kelas 5 SD MI Semester 1 K Merdeka Lengkap Kunci Jawaban Ulangan/Ujian B Ingg |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.