Soal Kelas 12
Soal Ujian Sekolah USP Bahasa Inggris Kelas 12 SMA/SMK/MA Lengkap Kunci Jawaban USBN Tahun 2023
Dalam ujian Bahasa Inggris ada dua sistem, dimana Anda harus mendengarkan percakapan dan adapula unsur reading.
TRIBUNPONTIANAK.CO.ID - Simak soal-soal Bahasa Inggris kelas 12 berikut ini.
Adapun soal-soal Bahasa Inggris yang dirangkum dalam artikel ini sebagai bahan belajar menghadapi ujian sekolah tahun 2023.
Ada sejumlah soal pilihan ganda yang dapat Anda pelajari untuk meningkatkan kompetensi.
Setiap pertanyaan juga disertai dengan kunci jawaban sehingga Anda bisa mengoreksi hasil belajar.
Carilah referensi soal lainnya untuk menambah wawasan.
Ingat dalam ujian Bahasa Inggris Anda juga harus mengasah wawasan terkait materi pendengaran.
Dalam ujian Bahasa Inggris ada dua sistem, dimana Anda harus mendengarkan percakapan atau listening dan adapula unsur reading.
Nah dalam artikel ini dirangkum soal-soal terkait unsur reading.
Baca juga: Soal Ujian Sekolah USBN TIK Kelas 12 SMA/SMK & Madrasah Aliyah Tahun 2023 Lengkap Kunci Jawaban
Soal Bahasa Inggris Kelas 12:
1. Amy is director of a local __________ organization.
a. Charitable
b. Charitably
c. Charityfies
d. charity
e. charities
Jawab : A
2. By invading the generals met with the ____________ of the world’s press.
a. Condemned
b. Condemnation
c. Condemnational
d. condemning
e. condemn
Jawab : B
3. The Liberal Democrats and the Green party ____________ a coalition before the committee count the ballot paper.
a. Had formed
b. Have formed
c. Have been formed
d. formed
e form
Jawab : B
4. The unsuccessful candidates in the General Election congratulated the new MP after they _____________ .
a. Have been chose
b. Are chose
c. Chose.
d. have chose
e. had been chose
Jawab : E
5. The victim of the car crash ____________ to hospital where he is said by doctors to be in a critical condition.
a. Has taken
b. Took
c. Had been taken
d. has been taken
e. is taken
Jawab : D
Baca juga: Soal Ujian Sekolah Fisika Kelas 12 SMA-Madrasah Aliyah Tahun 2023 Lengkap Kunci Jawaban USBN Fisika
6. On April 2011, we _________________ national examination test therefore we have to prepare all the things.
a. Will be having
b. Have
c. Have had
d. will have
e. had
Jawab : A
7. Heart attack _________ lead us to death.
a. May
b. Might
c. Will
d. could
e. should
Jawab : D
8. If our president had managed these issues, the citizen ________________ that building.
a. Would not have destroyed
b. Will destroy
c. Would be destroyed.
d. destroy
e. would destroy
Jawab : A
9. I was thinking my future.
My feature _____________
a. Is being thought
b. Thought
c. Was thought
d. is thought
e. was being thought
Jawab : E
10. A white woman _____wanted to marry a black man left South Africa because of apartheid.
a. Whom
b. That
c. Who
d. which
e. where
Jawab : C
11. To lead a well balanced life, you need to have other interest _________ studying.
a. And
b. Besides
c. On
d. beside
e. between
Jawab : B
12. The company has launched the newest product.
The newest product ____________ by the company.
a. Had launched
b. Has been launched
c. Has been being launched
d. is launched
e. launched
Jawab : B
13. She was really a weird, cool, and ________ girl.
a. A pious
b. A piety
c. Piously
d. pious
e. piety
Jawab : D
14. In this term we are focusing on ecosystem, conservation and _______________.
a. Industrialist
b. Industry
c. Industries
d. industrial
e. deforestation
Jawab : E
15. The ballot box _____________ by an opposition in order to avoid being eliminated.
a. Might be stolen
b. Might steal
c. Would be stolen
d. might have been stolen
e. will steal
Jawab : D
16. The streets are wet; it ______________ last night.
a. Must rain
b. Must be rained
c. Must have rained
d. might rain
e. rained
Jawab : C
17. The theory of continental Drift assumes that there _______ long term climatic changes in many areas during the past.
a. Must have been
b. Must
c. Might have
d. must be
e. must have
Jawab : A
18. Collin : I wish I celebrated my party at Sahid hotel.
Robert : Oh, yeah
From the dialogue we know that Collin’s party …………….
a. was at hotel
b. will be in the garden
c. is not at Sahid hotel
d. was not at Sahid hotel
e. is celebrated at Sahid hotel
Jawab : D
19. He told me a lot about Philippines.
He _____________ there for a long time.
a. Must have lived
b. Might be living
c. Ought to have lived
d. should be living
e. would have lived
Jawab : A
20. There were plenty of tickets left for the concert.
We _____________ have bought them in advance.
a. Couldn’t
b. Shouldn’t
c. Might not
d. mustn’t
e. wouldn’t
Jawab : D
21. The government promised, when they were elected, that they ____________ taxes.
a. Would raise
b. Would rose
c. Will not raise
d. would not raise
e. will raise
Jawab : D
22. The company’s most valuable asset _____ their city-centre property.
a. Are
b. Is
c. Has
d. was
e. were
Jawab : B
23. Peter is suffering from stress because of work problems and he _________________ to try meditation.
a. Had been advised
b. Is advised
c. Advices
d. advised
e. has been advised
Jawab : E
24. Rendy __________ his lung cancer regularly.
a. Checks up
b. Is checking up
c. To checking up
d. checked up
e. checking up
Jawab : A
25. By this time next year, my English teacher ____________ from this job.
a. Will have resigned
b. Resigns
c. Resigned
d. will resign
e. will be resigned
Jawab : A
26. Most of the children in the school _____________ against polio.
a. Have been already vaccinated
b. Have been vaccinated
c. Have already been vaccinated
d. have vaccinated
e. had vaccinated
Jawab : C
27. The duties of the new secretary are to answer the telephone, to type letters and ______________ the book keeping.
a. doing
b. did
c. do
d. to do
e. done
Jawab : D
28. After the reward had been distributed, the participants ___________ out of the room.
a. Went
b. Have gone
c. Were going
d. go
e. going
Jawab : A
29. ‘Are you the owner of this vehicle?’ Asked the policeman.
The policeman asked me whether I ______________ the owner of that vehicle.
a. Am
b. Was
c. Have
d. were
e. have been
Jawab : B
30. It is zebra crossing; cars __________ stop to let us cross here.
a. Have to
b. Should
c. Need to
d. may
e. might
Jawab : A
31. ‘It is being debated by the prime minister’, told John.
John told that it _____________ by the prime minister.
a. Was being debated
b. Is debated
c. Debates
d. is being debated
e. has been being debated
Jawab : A
32. The two skiers were killed _______ an avalanche.
a. At
b. From
c. Between
d. on
e. in
Jawab : E
33. The professor is seeking to establish the nature of the changes in the ___________ of the area since it became industrialized.
a. Ecological
b. Ecosystem
c. Ecologically
d. ecology
e. ecologist
Jawab : D
34. The parliament need to rethink, revise, and _________.
a. Reformed
b. Reform
c. To reforming
d. reforming
e. to reform
Jawab : B
35. The minister education suggested having a standard of healthy life and __________ the quality of life.
a. Improve
b. Improved
c. To improving
d. To improve
e. improving
Jawab : E
36. Sharks are marine animals ___________________ at the top of the ocean’s food chain for million of years.
a. That have lived
b. Which have lived
c. When have lived
d. that lived
e. where have lived
Jawab : A
37. The teacher __________ I admired is my English teacher.
a. Whom
b. Where
c. Which
d. who
e. that
Jawab : A
38. The list of the broadcast in this week are ; breezy, chilly, cool, clear and _________
a. Dry
b. Dried
c. Dryly
d. dryness
e. drain
Jawab : A
39. The officials enjoy having extra facilities but the citizen ________.
a. Don’t
b. Done so
c. Could
d. didn’t
e. do
Jawab : A
40. He orders people around as if he were the owner of the restaurant.
It can be concluded that ________________
a. he has worked hard to own the restaurant
b. he has been the owner for years
c. he is very proud of his restaurant
d. he is just an ordinary employee
e. he has a successful businessman
Jawab : D
Cek Berita dan Artikel Mudah Diakses di Google News
50 SOAL TKA Bahasa Indonesia Lanjutan Kelas 12 dan Kunci Jawaban Ujian Tes Kompetensi Akademik 2025 |
![]() |
---|
50 SOAL TKA Bahasa Mandarin Kelas 12 SMA Lengkap Kunci Jawaban Ujian Tes Kompetensi Akademik 2025 |
![]() |
---|
50 SOAL TKA Bahasa Korea Kelas 12 SMA Lengkap Kunci Jawaban Ujian Tes Kompetensi Akademik Thn 2025 |
![]() |
---|
50 SOAL TKA Bahasa Jepang Kelas 12 SMA Lengkap Kunci Jawaban Ujian Tes Kompetensi Akademik Thn 2025 |
![]() |
---|
50 SOAL TKA Bahasa Prancis Kelas 12 Lengkap Kunci Jawaban Ujian Tes Kompetensi Akademik Thn 2025 |
![]() |
---|
Isi komentar sepenuhnya adalah tanggung jawab pengguna dan diatur dalam UU ITE.