Soal Kelas 12

Soal Ujian Sekolah USP Bahasa Inggris Kelas 12 SMA/SMK/MA Lengkap Kunci Jawaban USBN Tahun 2023

Dalam ujian Bahasa Inggris ada dua sistem, dimana Anda harus mendengarkan percakapan dan adapula unsur reading.

Editor: Syahroni
GRAFIS TRIBUNPONTIANAK.CO.ID/ENRO
Soal-soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 12 SMA/Madrasah Aliyah hingga SMK terbaru tahun 2023. 

Jawab : B

12. The company has launched the newest product.
The newest product ____________ by the company.
a. Had launched                                           
b. Has been launched                                             
c. Has been being launched
d. is launched
e. launched

Jawab : B

13. She was really a weird, cool, and ________ girl.
a. A pious                                                         
b. A piety                                                         
c. Piously
d. pious
e. piety

Jawab : D

14.  In this term we are focusing on ecosystem, conservation and _______________.
a. Industrialist                                                   
b. Industry                                                       
c. Industries
d. industrial
e. deforestation

Jawab : E

15. The ballot box _____________ by an opposition in order to avoid being eliminated.
a. Might be stolen                                         
b. Might steal                                                 
c. Would be stolen
d. might have been stolen
e. will steal

Jawab : D

16. The streets are wet; it ______________ last night.
a. Must rain                                                     
b. Must be rained                                           
c. Must have rained
d. might rain
e. rained

Jawab : C

17. The theory of continental Drift assumes that there _______ long term climatic changes in many areas during the past.
a. Must have been                                       
b. Must                                                             
c. Might have
d. must be
e. must have

Jawab : A

18.  Collin  :  I wish I celebrated my party at Sahid hotel.
Robert            :  Oh, yeah
From the dialogue we know that Collin’s party …………….
a. was at hotel
b. will be in the garden
c.  is not at Sahid hotel
d. was not at Sahid hotel
e.  is celebrated at Sahid hotel

Jawab : D

Halaman 3 dari 4
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved