Breaking News

SOAL UTS Bahasa Inggris Kelas V SD/MI 2022 Lengkap Kunci Jawaban Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 5 SD

Soal dan kunci jawaban ini sebagai bahan untuk belajar dan mengasah kemampuan adik-adik dalam belajar.

Editor: Syahroni
Tribun Pontianak
Kunci Jawaban Soal UTS atau PAS Kelas V SD Pelajaran Bahasa Inggris. 

The aircraft can move very fast so it does not require a long time. The aircraft can also carry many passengers. When people want to go somewhere that crosses the sea, they can go by boat, ships can also carry thousands of passengers.

12. Nowadays, people are …. to move to other places
A. difficult
B. easy
C. common
D. slow

Jawaban: B

13. A … can reach long distances in just a few hours.
A. car
B. bus
C. plane
D. train

Jawaban: C

14. A ship moves slowly, but it can carry… of people.
A. a few
B. a little
C. not many
D. thousands

Jawaban: D

15. The followings live in the air….
A. whale, cassowary, peacock
B. swallow, zebra, eagle
C. flamingo, woodpecker, canary
D. owl, pigeon, walnuts

Jawaban: D

16. Photosynthesis is a process of….
A. cooking food on leaf
B. cooking food on root
C. eating food on root
D. eating food on leaf

Jawaban: B

17. The sun shines brightly. It is hot. I need ….
A. uniform
B. hat
C. tie
D. shirt

Jawaban: B

18. My grandmother reads newspaper. She uses ….
A. shirt
B. hat
C. belt
D. glasses

Jawaban: D

19. Mr. Ferdi is a teacher. He goes …. in the school everyday.
A. playing
B. walking
C. teach
D. reading

Jawaban: C

20. Mala brings broom and duster. She wants to ….
A. play badminton
B. read book
C. buy something
D. clean the room

Jawaban:  D

Halaman 3 dari 3
Rekomendasi untuk Anda
Ikuti kami di
AA

Berita Terkini

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved